НачалоАктуалноЙорданка Фандъкова: Цялата кампания на Манолова е с внушения, а не с решения на проблемите

Йорданка Фандъкова: Цялата кампания на Манолова е с внушения, а не с решения на проблемите

  • 08:34
  • 0
  • 1307

"Миналата неделя беше избран общинския съвет при 30 съветници от ГЕРБ  през 2015 г. сега имаме 27, нещо, което отново остави ГЕРБ и СДС като първа политическа сила. Повечето от гласовете бяха дадени за десните политически сили. За 10 години сме направили пропуски, но имахме и сериозни конкуренти."

Така коментира изборните резултати кандидатът за четвърти мандат за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на бТВ.

Тя поясни, че се явява на изборите, за да получи подкрепата на хората и очаква те да подкрепят развитието на София.

"Още в изборната нощ ясно заявих, че ще проведа разговори с партиите в дясно за политиките в града, не съм отишла да се пазаря и да раздавам постове, отидох да разговарям за общите идеи.

Срещата беше официална, но не медийна, такова беше и искането на колегите от "Демократична България". Аз търся винаги подкрепа за проектите и развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общи виждания, дължа уважението на симпатизантите, поздравих ги за резултатите. След изборите ще водим съвсем конкретни разговори.

Аз ги поканаих да дойдат при мен, те ми предложиха срещата да бъде при тях. Симпатизантите на ДБ са активни хора, моята позиция е била ясна, винаги съм гласувала в дясно, не се срамувам да го кажа, като Манолова, която не каза за коя листа е гласувала. Ние сме политици и е много ясно какви са нашите убеждения, добре е да казваш аз, аз, аз, но се изисква и ясен екип, няма нужда криеш, когато си бил острието на БСП", заяви Фандъкова.

Тя посочи още, че е имала срещи и със "Спаси София" и ВМРО.

"Аз предложих още в понеделник да се проведат дебати пред всички медии, обществената телевизия се съгласи да даде сигнал. Манолова продължава да крие или няма възможност да покаже екип, до един месец новият кмет трябва да предложи бюджета за следващата година, това е най-важния документ какво искаш и какво можеш.

На два дебата бяхме двете, задавах много въпроси, но не получих отговори. Ние длъжим ясни отговори за решенията, а не само за проблемите", посочи столичният кмет.

"Цялата кампания г-жа Манолова направи с внушения, не ползвам контролиран вот, вълкът козина си мени, но козината не. София не може да се купи, няма как да се обясни разлика с почти 40 000 гласа с 300 гласа в една секция. В листата на ГЕРБ за Красна поляна е директорът на училището във "Факултета", но внушенията изместиха реда за решенията. Това е непознаване на София, тя не може да спечели с купуване на гласове.

Аз избори не купувам, четвърти път съм изправена пред хората в София. Човек не може да промени мисленето си и поведението си", отсече Фандъкова.

Тя припомни, че през 2013 г. по фалшив сигнал на Манолова бе задействана прокуратурата и поясни, че явно нищо ново не могат да измислят тайните сценаристи на кандидата на БСП за кмет на София.

"Нека сигналите и фактите, с които разполага Манолова да бъдат предадени на прокуратурата, аз настоявам за това, тя няколко пъти заяви в кампанията, че съм почтен човек, аз не мога да кажа същото. Орлета в моята листа няма, тази мантра и внушения, че някой друг управлява София съм я слушала и в други кампании, това е непознаване на работата, кметът не тича постоянно в кабинета на премиера, не зная дали осъзнава думата отговорност какво означава", каза още Фандъкова.

По повод подкрепата на Манолова към протестиращите срещу избора на Иван Гешев  за главен прокурор Йорданка Фандъкова каза: " Аз позиция по темата имам, но смятам, че е много нечестно спрямо хората, които от месеци изразяват своята позиция, ти да излезеш два дни преди изборите, това е пълно лицемерие, това не е подкрепа на протеста, а използване, тя е готова да оглави протест срещу самата себе си само и само да получи повече гласове."

"Вярвам, че софиянци са интелигентни и прагматични хора, разчитам да подкрепят както мен така и районните кметове, за да може развитието на София да продължи", завърши Фандъкова.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.