НачалоАктуалноРумен Петков: Българското правителство съзнателно извършва престъпление към българската енергийна сигурност

Румен Петков: Българското правителство съзнателно извършва престъпление към българската енергийна сигурност

  • 12:44
  • 0
  • 1408

Българското правителство съвършено съзнателно извършва престъпление към българската енергийна сигурност и към гарантираните доставки за Европа, обслужвайки чужди интереси.

Това заяви на пресконференция във Варна председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„4 години ние от АБВ се борим за вземане на решение за пряка доставка на руска газ за Европа, което очевидно означава пряка доставка на руски газ за България, поради това, че:

Това ще ни спести транзитна такса, която заплащаме на трета страна, част, от която и на нас европейците;
Ще бъдем гарантирани от гледна точка на доставката на газ ние европейците, независимо от един режим с прекалено много особености и специфика, като режима на Ердоган;
Това ще ни направи стратегически енергиен център вече като България, а не просто в Югоизточна Европа, а в Европа като цяло, което ще даде друга тежест и престиж на България.
Петков подчерта, че обслужвайки чужди интереси, нереализирайки Турски поток, правителството задълбочава проблемите, а това се получава чрез простата техника на отлагане на процедурата за определяне на изпълнителя.

„Когато миналата година септември, ние от АБВ алармирахме, че 470 км. се нуждаят от повече от 9 месеца време за изграждането и тежест за реализиране на такъв специфичен и тежък инфраструктурен проект, какъвто е този за газопреносна мрежа, никой в Народното събрание не реагира. Когато тази година започна процедурата, ние предупредихме, че времето няма да стигне и, че на 1 януари България и Европа ще бъдат негарантирани от гледна точка на доставките на газ“.

Румен Петков коментира още, че със своите действия и бездействия българското правителство всъщност обслужва интересите на САЩ и Украйна, т.е. ще обслужи чужди интереси, ще играе ролята на подставено лице, за да обслужи чужди интереси и да принуди руското правителство да преговаря с Украйна. Той добави, че това може да постави много въпроси към газовата сигурност и ние в България и нашите европейски партньори трябва да си дават сметка, че българското правителство с това си поведение създава изключителни затруднения пред нормалната доставка на газ за Европа, под натиска на САЩ.

„Това за съжаление става с организираното мълчание на българския парламент. Всички политически сили в парламента - БСП, тъй наречените патриоти и всичко останало, очевидно обслужват чужди интереси, мълчейки и създавайки абсолютен комфорт на правителството в тези му престъпни действия към енергийната сигурност на България и Европа“, каза още Румен Петков.

Пред медиите в морската ни столица Румен Вчера коментира и правителственото решение за самолетите F-16, което той определи като най-голямото престъпление към национална сигурност на Република България, от гледна точка на обезпечаването на военновъздушните сили.

„С определението 1,250 млрд. долара, което всъщност означава 2,2 млрд. лв., българското правителство загробва България с доставката на едни машини по възможно най-циничната процедура. Въпреки първоначалното решение - параметри и времеви порядък на доставка, правителството взе решение, което ще ни задължи да изплатим тези 2,2 млрд. веднага, а да започнем да получава самолетите най-рано през 2023 г. В тези средства очевидно не влизат средствата за поддръжка на сегашните ни самолети и очевидно не влизат средства за изграждането на необходимата инфраструктура, за да могат самолетите F-16 да бъдат обслужвани така, както е необходимо.

Продължава никой да не дава отговор на въпроса ДДС влиза ли в тези 2,2 млрд., защото то е около 450 млн. лв. и всъщност ние говорим за сделка, която отива към цена от 2,7 млрд. лв. Никой в НС не поставя въпроса за реалната цена. Никой не поставя въпроса за капацитета на самолетите F-16, никой не отговаря колко от тях летят в момента в Румъния и колко са на земя, защото помним как на демонстративно авиошоу преди 10 години в България, самолетите F-16 така и не излетяха. Въпроси, които остават без отговор и НС с престъпното си мълчание обслужва чужди интереси и загробва българската авиация и параметрите на националната сигурност на Република България“.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.