НачалоАктуалноТома Биков: Нашата работа е да пазим държавата от БСП

Тома Биков: Нашата работа е да пазим държавата от БСП

  • 11:32
  • 0
  • 1024

"Нашата работа е да пазим държавата от БСП - в момента не са в състояние да провеждат адекватна политика."

Така отговори на обвиненията на Корнелия Нинова депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на група в отговор на тази на лидера на БСП.

"Преди няколко минути станахме свидетели на това, че колкото и загуби да понесе БСП, нейният лидер очевидно няма да промени начина си на поведение и на мислене. Отново бяхме обвинени в най-различни грехове, повечето от тях спекулативни. За това от името на ПГ на ГЕРБ съм длъжен освен да опровергая тези думи, да подчертая, че ние няма да променим своето поведение и намерение да управляваме страната нормално и стабилно.

На първо място, бяхме обвинени, че сме подменили едва ли не дебата за субсидиите. Ще припомня, че преди две седмици ние предложихме субсидията да стане 1 лв. Поддържаме това предложение, имахме готовност да гласуваме за него. през цялото време колегите от БСП ни обясняваха, че трябва да се премине към диалог.

Днес, когато ние проявяваме склонност за диалог, вслушваме се в различните мнения и опасения, ни казват, че сме направили този дебат с пълното съзнание ,че субсидията няма да падне", обясни Биков и посочи, че днес едва ли не БСП са за намаляване на субсидията на 1 лв.

"Не, БСП нямат нито едно предложение", каза депутатът от ГЕБР и добави, че според него БСП е тази, която няма позиция и иска да се пазари.

"Станахме свидетели и на други обвинения. Държавен дълг - заробили сме пак хората. Аз си спомням как от тази трибуна и г-жа Нинова и всички икономически и финансови експерти на БСП твърдяха, че сме взели 16 млрд. дълг. Къде са тези 16 млрд. ? Изхарчиха ли се? Не, няма такъв дълг колеги. Знаете ли, че българският външен дълг намалява през последните 4 години като процент от БВП и стига едни нива, които са най-ниските", обями Биков.

Той увери, че лихвата на дълга е изключително добра сделка. "Тук говорим за заробване и как в това заробване единствените, които ще противодействат са президента на БСП, омбудсмана на БСП и БСП. Те са тези, които ще ни освободят от това робство, което води до най-ниския държавен дълг в ЕС, който намалява", допълни Биков.

"ДПС - пак подхванахме да стимулираме бедността и да се борим за равенство през данъчната политика. Във всяка програма на политическа партия, включително сигурен съм и във вашата мерките за подкрепа на бизнеса са дефинирани като облекчаване на данъчната тежест. Когато говорите за намаляване на данъци, говорете, че искате да подпомогнете бизнеса, така ще лъде по-коректно", посочи депутатът от ГЕРБ.

"Ако искате да се борите срещу неравенството, направете предложения за социална политика, а не намалявайте тежестта за всички", допълни Биков.

Той разясни, че с намаляването на ДДС не се подпомагат нуждаещите се. "В политиката данъците, тяхното намаляване, служат за стимул на бизнеса, ако сте бизнес ориентирани и искате той да бъде подпомогнат, излезте и кажете", допълни още Биков.

"Започнете промяна, не е лошо една партия, дори да е на 130 години, ако иска да бъде устойчива, да се променя. Ваша работа кой ще ви бъде лидер, какъв конгрес ще направите и колко дълъг ще бъде Пленумът ви. Нашата работа е да пазим държавата от вас. В момента не сте в състояние да повеждате адекватна политика. Вашата партия, за съжаление го казвам, има проблеми и тя трябва да ги реши преди да направи заявка да прокарва политиката си. Във всяка демокрация управляващото мнозинство провежда политики, а опозицията е коректив. Вие говорите как ще направили предложения ние да изпълняваме вашата програма. Няма да изпълняваме вашата програма, защото сме спечелили изборите, защото сме се противопоставили на вашата програма. Пожелавам ви успех в промяната. Сигурен съм някой ден и вие ще имате светло бъдеще", допълни още Биков.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.