НачалоАктуално, Кметски избориКорнелия Нинова: Не готвим предизборен компромат, не чета учебници на КГБ

Корнелия Нинова: Не готвим предизборен компромат, не чета учебници на КГБ

"Доверих се на Елена Йончева, защото вече работехме заедно в парламента по темата за корупцията с европейски средства, познавах я като смел човек, който няма да се огъне и ѝ предложих да оглави листата." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ.

"Мафията удря жестоко, не съжалявам, че се занимавам с политика. Приветстваме решението на главния прокурор да разкрие всички офшорни сметки на политици", това каза водачът на листата на БСП Елена Йончева.

"Нищо не сме подготвили като предизборен компромат, г-н Борисов управлява със заплахи, затова се коментира темата с компромати, не чета учебници на КГБ, ако Борисов ги чете това си е негов проблем", добави Корнелия Нинова. Лидерът на БСП потвърди твърдението на Борисов, че от ГЕРБ са сред инициаторите на идеята за обща европейска прокуратура, но добави, че при гласуването на кандидатурата на г-жа Кьовеши, българският представител е гласувал против.

"Искаме да се разследва сметка на фирма, която е регистрирана на мястото на къщата в Барселона, самата къща знаем, че не е собственост на Борисов. Искаме главният прокурор да провери тази офшорна сметка и да се поиска цялата информация от испанската прокуратура. Братовчедът на Борисов Радослав Иванов отива да гласува заедно с него, това е човекът, който наследява целият бизнес на Борисов. Моят свекър е управител на една къща, проверки вече са правени, когато започва това строителство аз не съм познавала моя свекър, не съм била и политик, когато е започнало това строителство", обясни Йончева.

"Вярвам на българската прокуратура, не ме притеснява, че Елена Йончева е обвинена за пране на пари, сигурна съм, че ще се стигне до оправдателна присъда. От цялото дело за КТБ е обвинена само Йончева, никое друго име на политик не е огласено публично. Корупцията при ГЕРБ е превърната в закон. Когато тръгнеш за говориш за това, борбата с корупцията се превърна в заплаха за националната сигурност - пример е оградата на границата. Действителността е изкривена, това искаме да променим", категорична бе Нинова.

"С Елена Йончева, Румен Радев и Иво Христов имаме общи позиции по много теми. КПКОНПИ, която ГЕРБ избраха няма как да работи, предупредихме ги. Борисов привиква прокурори вкъщи, премиерът най-много вреди на разделението на властите", допълни Нинова.

"Искам Брюксел да види какво се случва в България. Управлява ни една престъпна група", обобщи Йончева.

"Привърженик съм на идеята за обща европейска минимална заплата. Трябва отсега да търсим съюзници за тази идея и сред другите държави членки. Трябва да се преизчислят всички пенсии на пенсионерите в България, това е възможно да се случи както беше направено в Гърция и трябва да се намерят механизми", така Нинова коментира идеята за обща европейска заплата.

"Правосъдието ни трябва да бъде вкарано в общата европейска рамка, трябва да си свършим тук работата, за да могат да ни приемат в Шенген. Ние формалните критерии за Шенген сме ги изпълнили, но има други проблеми. Ние искаме санкциите срещу Русия да бъдат отменени. Имаме различия за Истанбулската конвенция и Пакта за миграция с европейските социалисти, но сме на позицията на 87% от българите, така че защитаваме националната позиция", обясни Нинова.

"Решенията за харченето на държавни пари означава, премиерът да дойде в парламента и да каже - имаме пари, дайте да решим да актуализираме бюджета и да ги разпределим. Неговите решения са авторитарни и нарушават закона за бюджета. Не сме против, не се прави така. Той пътува в България сега, отива някъде и му казват - тука има проблем, а той обещава - утре ви давам пари, все едно са негови лични пари", отправи обвинение към министър-председателя Нинова.

На въпрос за имотното ѝ състояние Йончева отговори: "Живея под наем и живея със заплатата, която получавам, изплащам заеми. Имам наследствени имоти на мое име."

"Не знам дали след изборите ще се върнем в парламента, това ще реши Националният съвет. Според мен ще има предсрочни избори, въпросът дали се виждам като бъдещ премиер не е въпрос на днешния ден. Мнението ми за включването на Станишев в листата е същото както и преди. Имам два имота на мое име - този, в който живеем и този на синът ми. Всички, които правим тази кампания ще се радваме на победа. Да търсиш истината и да искаш справедливост не е злоба и омраза. БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Искам да се обърна към хората да не се страхуват, а да излязат да гласуват", завърши Нинова.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.