НачалоКметски избориПредизборни дебати кой е по-голям патриот, консенсусът – българите са бедни

Предизборни дебати кой е по-голям патриот, консенсусът – българите са бедни

Венцислав Тоцев от "Патриоти за Валери Симеонов", Димитър Байрактаров от "Презареди България", Радан Кънев от "Демократична България" и Георги Димов от "Атака" и Веселин Марешки от "Воля", които проведоха предизборни дебати в предаването "Панорама" по БНТ се обединиха около твърдението, че българите живеят бедно и това трябва да се промени.

Разминаванията им обаче се проявиха в това, коя от партиите, която всеки от представлява е по-патриотична.

Венцислав Тоцев от "Патриоти за Валери Симеонов" обяви: "Ние ще се борим за защитата на дребния и средния бизнес, който определя масово джоба на хората, няма друга по-важна тема, интересите не са насочени именно на този дребен и среден бизнес са най-засегнати от процесиите в ЕС."

Димитър Байрактаров от "Презареди България" посочи: "Много хора казват, че искат да защитават българските интереси , трябва да докажат, че могат да го  правят в България , до ден днешен има един единствен защитник и това е българският президент, посочва кривиците и показва какво е статуквото. Това е нашата битка."

Радан Кънев от "Демократична България" защити тезата, че борбата в ЕП е българските граждани, фирми и общини да бъдат защитени, да се развиват в една силна Европа, чрез обща охрана на външните граници, енергийна сигурност, безпощадна борба с корупцията чрез засилване на общите правосъдни министри на ЕС.

Според Георги Димов от "Атака" тяхната тема е само една - силна България в силна Европа. "АТАКА като единствената пробългарска партия ще се бори за социални доходи за единна еворпейска заплата, България да бъде мост между изтока и запада, българия против либералите, които лобират за премахмането на държавата, Блгария, която иска да вземе своето от Европа. Единен пазар, за премахване на квотите.", заяви Димов.

Веселин Марешки от "Воля" каза : "22% от българите живеят под прага на бедността, работещи бедни, живещи в материални лишения - приоритетът на държавата са доходите, образованието, здравето, подкрепата на почтеното предпириемачество, разгром на корупцията, за да има социална справедливост."

Тук Байрактаров се обърна към опонента си с въпроса: "Как милионерът Марешки може да се впише в бедните българи, псевдопатриотите ги излъгаха за 300 лв, Марешки не е  опозиция, а манипулатор и крепи статуквото."

Марешки  му отговори, че 3 млн. са хората, които са му повярвали, не могат да си купуват лекарства и няма да имат право да ги купят, заради такива крадливи политици.

По повод коя е истинската тематика в тази кампания - Европа или вътрешната политика, Кънев заяви, че дали говорим за реалните избори, или тези, които ни засягат, когато говорим за теми, които не се решават в ЕП, лъжат избирателите.

"Димов работи за силен единен пазар, на мен ми хареса това, но означава ли, че работи за силен единен съюз, единна европейска проукратура. Доходите - какво стана с Европа за българите - място, където може да изкараш по-добри пари, да учи детето, градовете не са съсипани от прах, или да намериш по-добро здравеопазване, къде се къса брънката, това е въпросаът. Липсващото звено в България е законноста, няма я европейската законност", каза Кънев.

Димов му обясни обаче, че законноста липсва, защото държавата е бедна,  унижена, България умира демографски, умира като доходи.

С тази теза обаче не се съгласи Радан Кънев: "Не приемам, че нямаме законност, защото сме бедни, ние сме бедни, защото няма законност и има корупция."

Марешки имаше основен лайт мотив - досега българите са гласували за безродници, всички управляващи в момента са виновни за бедността и нищетата, затова народът най-накрая трябва да намери истинските родолюбци, които да припознае в неговата партия.

От своя страна Тоцев пък заяви, че не мисли, че има битка между патриотите,  но отказът е бил от ВМРО, за да не се яват трите партии заедно на изборите.

Димов пък посочи, че АТАКА се очертава като патриотична партия, която се бори за България, тя не изпуска самолети за важни решение и не се въздържа от Истанбулска конвенция: "Искаме достоен живот на българите, ние поискахме оставката на вицепремиер Каракачанов, но тъй като не съм във властта, не могада кажа дали АТАКА ще излезе от властта след евроизборите."

Марешки запитан дали е честно да прави агитатиция през бензиностанциите и аптеките си,  заяви, че е честно, те били негови формално, но иначе са на българския народ.

ВОЛЯ подкрепи вето за горивата, захапа Байрактаров Марешки. Той пък му върна, че щом Бареков и Байрактаров подкрепят българския президент, той вече е приключил като политик.

Патриотично представените партии в кранйа сметка не можаха да се разберат кой е по-голям патриот и кой лъже българите.

 

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.