НачалоАктуалноКметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста

Кметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста

  • 16:43
  • 0
  • 1207

Специализираният съд остави в ареста кметът на Несебър Николай Димитров и още трима задържани с него.

Зад решетките ще бъдат Георги Георгиев, Петър Тодоров и Атанас Япаджиев. Без никаква мярка излиза само Константин Лефтеров, който е кандидат за общински съвет за Свети Влас.

Според магистратите няма доказателства Димитров да е лидер на престъпна група.

"Ние не сме престъпници. Никога не съм се занимавал с купуването на гласове, няма логика да го правя."

Това заяви в Спецсъда кметът на Несебър Николай Димитров. Той бе задържан по обвинение, че е лидер на престъпна група, която се е занимавала с купуване на гласове за предстоящите избори, съобщава "24 часа".

Освен него задържани са Георги Георгиев, който е общински съветник в Несебър, кандидатът за общински съветник от БСП Петър Тодоров, Атанас Яладжиев - кандидат за кмет на "Свети Влас" от "Движение 21", и Константин Лефтеров - кандидат за общински съвет също от "Движение 21".

"В края на август дори още не бях решил дали да се кандидатирам. Освен това на територията на Несебър има поне 10 листи и защо да искам да работя само с една или две", обясни още Николай Димитров.

Той добави, че неговата кампания е различна от тази на общинските съветници и поиска да бъде пуснат на свобода, което направиха и останалите задържани.

Оказа се, че има основен свидетел с фамилия Балинов, който е бивш служител на общинското предприятие за поддръжка и ремонт в Несебър, и според адвокатите на Димитров бил уволнен, защото системно идвал на работа в нетрезво състояние.

Според обвинението около 20 август Петър Тодоров отишъл при Балинов, който е жител на Свети Влас да го попита дали би работил за тях.

Балинов трябвало да осигури 400 гласа, като за това щял да получи 10 000 гласа за себе си и между 3000 и 5000 лева за 4-ма организатори, а пък самите гласоподаватели щели да взема по 100 лева.

След дни Балинов се видял в Несебър с Тодоров и Николай Димитров.

Петър Тодоров бил ядосан, защото щял да бъде поставен на четвърто място в листата и настоявал да му помогне.

Основният свидетел имал и среща на 2 октомври с Георги Георгиев, който също настоявал Балинов да работи за Тодоров, но за себе си не поискал нищо.

Георгиев смятал, че на първо време трябвало да дадат по 50 лева на избирател, а останалите 50 лева след изборите.

Балинов дал имената на трима души от село Оризаре, които щели да бъдат организатори.

Последвали още няколко срещи. На една от тях - на 11 октомври на бензиностанция, Балинов бил предал списъци със 114 имена и взел 3000 лева.

Според адвоката на Николай Димитров Ина Лулчева - вначалото на септември Балинов отишъл в ДАНС и им разказал, че му предлагат да купува гласове.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.