НачалоАктуалноБойко Борисов: За да не бъдем лицемерни, казахме прокурорите да си изберат главен прокурор

Бойко Борисов: За да не бъдем лицемерни, казахме прокурорите да си изберат главен прокурор

  • 17:50
  • 0
  • 1227

Премиерът Бойко Борисов поясни в предаването "Лице в лице" по бТВ, че камионът-убиец в Есекс е регистриран през 2017 г. във Варна на ирландска фирма и повече не е влизал в България и изказа съболезнования за трагичния инцидент.

"Мисля, че имат още два камиона, няма как да сме свързани, с английските служби работим много добре, максимално ще съдействаме. За мен беше важно тук ли е бил натоварен камионът, отговорих ви на въпроса", заяви Борисов.

"Нямам право да уволнявам в БФС, чест им прави на целия футболен съюз, че си подадоха оставките, ние ще помогнем за развитие на детско-ношеския футбол", коментира той оставката на Борислав Михайлов и коментарът на Борис Джонсън, че премиерът ни е уволнил шефа на БФС.

"Когато сме влизали в ЕС, тогава е взето решението ЕК да вземе решение колко време ще продължи механизмът, Комисията взе решение да отпадне. Факт е, че ние сме изпълнили всички указания, всички мерки, далеч е да мислим, че сме идеални, такива проблеми има във всички европейски страни. Затова колегите изразиха недоволство, че само към България и Румъния има такъв механизъм, така че сега ще има един общ механизъм за всички държави, ние трябва непрекъснато да се усъвършенстваме. Вие виждате, че подкрепих Лозан Панов за Джок Полфрийман, върховеството на закона е това, да се съгласиш с решението на съда. Благодарих на Юнкер, на Станишев благодарих също, Христо Иванов също помогна да се направят някои промени. В Европа четат, че за България е отпаднал механизмът, не за Бойко. За Румъния не е добре, това което се случва, но аз отговарям днес за България", отсече премиерът.

"За избора на главен прокурор протестира една политическа партия. Ако се върнем назад във времето, тези предложения в закона ги направихме по предложение на Христо Иванов, да не се месят политиците в избора, взе се решение прокурорите и съдиите да издигат своите кандидатури. Аз мисля, че е лицемерно правосъдният министър да предложи, правителството предложи Емил Радев, а представете си да беше избран, депутат от ГЕРБ, добре ли щеше да бъде това?", посочи премиерът.

"Кой е неутрален" - попита Борисов и поясни, че Радев е бил най-подходящ. "За да не бъдем лицемерни казахме, прокурорите да си изберат главен прокурор. За омбудсман избрахме Мая Манолова и видяхте какво получихме партията. Тя в началото каза, че е аполитична. Бях лековерен, лекомислен да вярвам в това, повече не искам да съм лековерен.

Христо Иванов го предложих за министър, той не му се работеше. По лично предложеине на Христо Иванов избрахме Лозан Панов, после и председателя на СГС, кое не се е случило, всичко, което е искал, съм го направил.

Този път изобщо не съм се месил, грам, щях да издигна Емил Радев, или Дани Кирилов, това са юристите, на които държа, как ще заложа на друг юрист, като не ги познавам, а как ще заложа на друга партия?", обясни единствената кандидатура за главен прокурор Бойко Борисов.

"Г-н Панов и за доклада от Брюксел е прав, Брюксел ни каза седнете и си оправете сами нещата", обясни премиерът.

"Макрон е прав. Преди години когато президент на Сърбия беше Борис Тадич, много силно защитихме сръбския президент, Саркози се обърна към мен и каза: "Ако в една държава нейната ориентация зависи от един човек, тя не е за ЕС."

"Лично призовах евролидерите отново да дадат перспектива на Северна Македония и Албания в Загреб по време на Хърватското председателство", заяви премиерът.

Той коментира, че това той е направил веднага след края на Европейския съвет на 17 октомври, когато не беше дадена зелена светлина за преговори за членство в ЕС на двете балкански държави. „Тогава колегите се спогледаха, Доналд Туск каза: „Да предложим“ и всички се съгласиха. Така че ако отвътре излязла такава информация, така беше“, посочи Борисов.

"Когато България влизаше в ЕС, имаше абсолютен консенсус от всички партии, докато в тези две държави не е така. В това отношение Макрон заслужава аплодисменти", обясни  още премиерът защо Франция отхвърли преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

По думите на премиера, ще има дълго отлагане на Брекзит.

"Никога не съм подкрепял военни действия никъде по света", отсече премиерът на въпрос дали подкрепя действията на Ердоган в Сирия.

"Искам да обърна внимание на две важни неща, които се случиха днес. Разпространението на печатни издания стана държавно и вече ще се извършва от "Български пощи". Това е много важно за свободата на печата и медиите. Констрабандата на цигари е намаляла драстично. Нелегалните фабрики за цигари вече се изнасят извън България, защото баш контрабандистите са в затвора", обяви премиерът.

Въ връзка се резултатите на предстоящите местни избори, той посочи, че е нормално някъде кметовете на ГЕРБ да са омръзнали, а някъде така са се били капсулирали, а там където е направил промени, резултатите могат да не са добри за партията, но са добре за самата партия.

"След изборите ще доразместя партията, защото тежки поражения понесохме, изборите ще ни бъдат един добър регулатор."

"Не съм имал опасения, че ще загубим София, тя (Йорданка Фандъкова - б. ред.) много добре се справя, трява да си черноглед да не виждаш как се промени София, този път експериментирах друго, оставих кандидатите за кмет сами да си направят листите, щабовете, сами да си се преборят.

"Изпълнителната комисия от една бутафорна структура, се превърна в реално действаща", изкоментира ситуацията в партията след напускането на Цветан Цветанов  лидерът на ГЕРБ.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.