НачалоКметски избориМетоди Чимев за Дупница: Важна е комуникацията между централна и местна власт

Методи Чимев за Дупница: Важна е комуникацията между централна и местна власт

„Имате такъв достоен кмет и човек, че не зная за какво трябва да правим избори тук. В рамките на тези 4 години, ако всички кметове бяхме толкова активни, както Софка Скоклева, сигурно чудеса бихме направили."

С тези думи се обърна към жителите на село Яхиново кандидатът за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев. Празника на
най-голямото село в областта, което е и най-близо до административния център Дупница, уважи и част от листата с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ.

„Нашата политика не е да хулим и да обиждаме опонентите. Достойни хора има във всички листи“, отбеляза кандидатът за трети мандат за кмет от ПП ГЕРБ. Методи Чимев посочи също, че е важна връзката и комуникацията между централната и местната власт, тогава има разбиране и помощ.

Относно състоянието на инфраструктурата в цялата община инж. Чимев коментира, че проблемът не е от вчера или от последните години, а е доста отдавна.

„За с. Яхиново вече има избран изпълнител за подмяна на водопровода. Ние сме готови и в момента, в който бъде преведен необходимият ресурс, избраната фирма ще стартира работа. С подмяната на водопровода отиваме на следващия етап – рехабилитация на улиците“, обясни кметът Чимев.

„Едно нещо мога да гарантирам – и за себе си, и за Софка Скоклева, – че това, което е обещано от нас, е преценено дали може да бъде направено“, категоричен бе инж. Чимев. Той призова на 27 октомври хората да проявят мъдрост и да помислят внимателно преди да пуснат гласа си за някого. „Искрено се надявам това да бъдем ние – с номер 43 за кандидатите от ПП ГЕРБ“, каза досегашният градоначалник на Дупница.

„След 4 години отново заставам пред вас, за да поискам вашето доверие. Кандидатирам се с една-единствена цел: да продължа
благоустрояването на селото ни и превръщането му в желано място за живеене.“ С тези думи се обърна Софка Скоклева към своите съграждани, дошли да уважат празника на населеното място. Тя отбеляза, че най- голямото село в общината не спира да се развива и в него има функциониращо училище, детска градина, поща, малък разнообразен изнoс и много търговски обекти.

„През изминалия мандат започнахме да решаваме най-неотложните проблеми – водоснабдяване, канализация, сметосъбиране и чистота, поддържане на уличната мрежа, здравеопазване, обществен ред и грижи,подпомагане на възрастните и хората в неравностойно положение“, посочи Скоклева.

Тя отбеляза, че следващата задача, която ще се свърши със съдействието на Община Дупница, е подмяната на водоснабдителната
мрежа, изградена преди повече от 60 години. „Това ще се случи в началото на 2020 година, тъй като проектът за подмяна на първия етап от 5,6 км. е на стартовата линия“, заяви Софка Скоклева.

Тя коментира и честите спирания на тока и обясни, че има уверение от електроснабдителното дружество, че това ще бъде сведено до минимум. Като част от направените инвестиции в населеното място, кандидат- кметицата за втори мандат посочи пътя Яхиново – Червен брег – Крайници – Сапарева баня. „Работи стоматологичен кабинет, а задачата ми е да
разкрием лекарски, за което има възможност вече и в сградата на Кметството. Благодарение на Община Дупница и кмета Чимев, сградата на Кметството вече е собственост на селото. Бяха заделени 92 хил. лв. за закупуването й и сега вече могат да се предприемат мерки за нейното саниране. Благодаря на г-н Чимев за спазеното обещание, което даде в началото на мандата“, каза Скоклева. Тя отбеляза и изградената паметна плоча на Васил Левски, благодарение на дарения от жители на селото.
Като бъдещи приоритети в работата си, ако отново бъде избрана за кмет, Софка Скоклева посочи също: изграждането на още един мост над р. Джубрена и реновиране на стария; газификация на селото; довършване на постройката в Гробищния парк; да се запази функциониращо училището и т.н. „Нека заедно да превърнем Яхиново в съвременно селище и на 27 октомври да си дадем шанс с номер 43 в бюлетината“, обърна се към своите съграждани тя.

Кандидатът за общински съветник и досегашен председател на ОбС – Дупница, Емил Гущеров, заяви: „Това е нашият отбор – хора на реалностите, а не на голите обещания. И след 27-ми ще можем да се гледаме в очите, защото ние обещаваме това, което можем да свършим, както досега видяхте.“ Той увери, че, ако бъде избрана досегашната кметица Софка Скоклева, тя ще продължи да работи за доброто на Яхиново. „Изборите са в 43-тата седмица от годината, така че лесно се помни за кого трябва да гласувате на 27 октомври“, каза Емил Гущеров.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.