НачалоКметски избориФандъкова: С агресия и с лъжи град не се управлява

Фандъкова: С агресия и с лъжи град не се управлява

С агресия и с лъжи град не се управлява. Трябва да ускорим темповете на развитие, предлагам конкретни мерки за развитие, за привличане на инвеститори, за строителство на детски градини, на спортни площадки. Всичко това е възможно с последователна работа, а не с приказки. Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, по време на дебат с нейния опонент Мая Манолова в студиото на Нова телевизия.

В началото на дебата двете бяха попитани какво ще работят, ако не бъдат избрани за кмет. Фандъкова заяви, че за нея властта не е самоцел и, че в момента е фокусирана върху изборите. Манолова пък каза, че ще работи като адвокат.

"София е един от двата града в България, които увeличават своето население всяка година. Хората идват тук заради по-добрата икономика. За мен развитието на икономиката е най-важно",каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата.

"Имаме голям шанс да привлечем стратегически инвеститор в София. По-добри компании означава нашите млади хора да остават тук. Две компании проявяват интерес към промишлената зона "Кремиковци", допълни Фандъкова.

"В сравнение с всяка друга столица сме по-бедни и с по малко възможности. Големият проблем са нервенствата в доходите, между центъра и кварталите, в достъпа до детски градини, достъпа до качествено училище и качествено образование. Моят план включва да няма повече дете, което да е в листата на чакащите за ясла или детска градина.", заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова.

И двете заявиха, че нямат намерения да увеличават данъците.

"Големият проблем на кварталите е паркирането, предвиждаме изграждането на общински паркове с публично-частно партньорство. Мярка за намаляване и подобряване на трафика е по-добрия довеждащ транспорт. Вече подменихме 90% от тролейбусите и автобусите. Трафикът ще се облекчи и с изграждането на Околовръстния път. Започна и разширението на Южната дъга. Работи се по връзките към Северната скоростна тангента. Все още  не са готови, но се работи. Става по-бавно защото там има нужда от отчуждаване, което забавя процеса.", каза Йорданка Фандъкова по темата за инфраструктурата.

"Вие обещавахте, че ще обезщетявате, тези които искат да строят в междублоковите пространства с терени в северната част на града, а сега твърдите че ще се строят само нискоетажни еднофамилни сгради. Кое ще изпълните?", попита свояопонент Фандъкова. Манолова отвърна с контра въпрос за това колко собственици е обезщетила самата Фандъкова до момента. Тя ѝ отговори, че е спасила поне 15 междублокови пространства от застрояване в последно време.

По темата за екологията и чистия въздух Фандъкова каза: "Това което правим са абсолютно конкретни мерки. Ипълняваме втора програма, много съм щастлива, че моите опоненти залагат в своята програма това, което ние вече сме заложили. Госпожа Манолова няма опит в защитата на европейски проетки и си мисли, че веднага щом имаш идея тя се реализира. Това изисква време."  Тя уточни, че по нейно настовяане е бил променен закона за горене на въглищата.

"Като една от мерките за намаляване на замърсяването, включваме безплатния транспорт в дни с голямо замърсяване. Няма нищо безплатно. Всичко се плаща от данъците на хората, за това трябва да сме внимателни", допълни тя.

Двете бяха попитани и кой финансира кампаниите им.  "Моята кампания е ясна. Тя се финансира от партийните субсидии на ГЕРБ и СДС. Нямам други спонсори", каза Фандъкова.

"Граждански дарения и дарения на членовете на Инициативният комитет, който стои зад мен", пък беше отговорът на Манолова.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.