НачалоКметски избориКандидатът на ГЕРБ за кмет на Смолян Николай Мелемов на среща с бизнеса в града

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Смолян Николай Мелемов на среща с бизнеса в града

„Общината има имоти и сгради с отпаднала необходимост. Готов съм веднага след изборите да проведем среща между новосформирания Общински съвет и бизнеса. На тази среща ще предложа принципно общинските имоти да бъдат предлагани на минимални цени. Реалната им цена ще се постига на съответния търг или конкурс“, заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов на среща с представители на местния бизнес. В нея участваха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът д-р Красимир Събев, както и областният управител Недялко Славов. Пред бизнеса се представиха кандидатите за общински съветници Тодор Митов, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Андриян Петров.

Мелемов съобщи още, че на общината са прехвърлени имоти от Министерството на образованието в Смолян и от Министерството на отбраната в местността Забатско, вторият от които е подходящ за бизнес. „Аз много добре съзнавам, че механизмите на една община не са толкова сериозни за помощ на бизнеса, колкото би ми се искало. Диалогът обаче е много важен между нас. Затова тази среща е в такъв състав, за да бъдем близо до нашите съграждани, до бизнеса, за да решаваме адекватно възникващите проблеми“, посочи кандидат-кметът.

„Наистина общината беше в тежко финансово състояние. Заварихме над 23 млн. лв. задължения и за тези 8 г. стопихме повече от 10 милиона. Дългът на общината сега е 13 млн. лв. От тях 3 млн. лв. е безлихвен кредит от държавата, който ще върнем тогава, когато общината постигне очаквания растеж. Към ПУДООС имаме също безлихвен кредит. 3,5 промила е таксата за смет, една от най-ниските в страната. Говори се, че общината плаща страшно много пари за сметосъбиране – над 4 млн. лв. Не е така. Годишно този разход е между 1,8 и 2 млн. лв. В първата година от управлението имахме неразплатени фактури от 2003-та година. Сега нямаме фактури от преди три месеца. Не сме теглили нови кредити, единствено облигационния, с който рефинансирахме наследения заем от предишното управление. Не сме натрупали нови задължения, които да са в тежест на смолянчани. На фона на всичко това сме изпълнили множество обекти. Това е едно от нещата, с които се гордея. Всеки от нас ще си остане такъв, какъвто го познавате. Не сме се променили“, каза Мелемов.

„С издигането на кандидатурата на Николай Мелемов ние предлагаме приемственост, последователност, стабилност и надграждане. За толкова години управление сме показали, че можем да носим отговорност. От друга страна сме отворени да чуем мненията, упреците и предложенията на всеки“, заяви д-р Дариткова, която е и общински ръководител на партийната структура в Смолян.

Според областния управител Недялко Славов сравнението между Смолян и община Мадан не е уместно, защото тя е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и може да решава инфраструктурни проблеми както в града, така и в селата. Смолян обаче е избираема само по Оперативна програма „Региони в растеж“, от където не се финансират селски проекти.

„Нашият стремеж е тази несправедливост да бъде преодоляна. В следващия програмен период Смолян ще има възможност за инвестиции в инфраструктурата и в града, и в селата, а и бизнесът да се възползва от европейските средства. Ще постигнем условия за по-активна регионална политика, която ще се усети от по-предприемчивите хора“, обобщи Славов. Той изтъкна колко добро е било взаимодействието между областната администрация и община Смолян в предходните години. Като добри примери за това той посочи изпълнението на околовръстния път и проекта за втори воден цикъл на Смолян. Попитан за ГКПП Рудозем – Ксанти, той каза, че поръчките са финализирани и всички договори са подписани.

„До края на годината ще бъде осигурено необходимото дофинансиране от държавата. Държа да подчертая, че не изоставаме от гърците. Напротив, вървим успоредно и това беше желанието на нашата страна, защото имам достатъчно негативен опит. Очакванията са, че в края на следващата година ще бъде възможно отварянето на ГКПП-то. Тук е важно обаче и какво се случва след това, как отворената връзка Пловдив-Смолян-Ксанти ще допринесе за бизнеса“, каза Славов.

Представителите на местния бизнес поставиха своите въпроси, касаещи отговорности както на общинско, така също на регионално и национално ниво. Направено бе предложение за още една браншова среща – с членовете на Камарата на строителите в Смолян

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.