НачалоАктуалноПрокуратурата проверява рапър, бивш член на БНС, заплашвал Бойко Борисов и Сотир Цацаров със смърт,

Прокуратурата проверява рапър, бивш член на БНС, заплашвал Бойко Борисов и Сотир Цацаров със смърт,

  • 14:05
  • 0
  • 2673

Близките и съседите на мъжа, който в клип плаши със смърт премиера и главния прокурор, ще бъдат разпитани, за да се установи дали той е опасен за себе си и за околните, казаха от прокуратурата.

Преди дни 31-годишният Борис Накев пусна видео, в което говори за разстрел на Сотир Цацаров, бесило за Бойко Борисов и да се дадат по 2 апартамента на всички бивши агенти на Държавна сигурност.

Клипът е качен в портала за видеообмен на 9 октомври, а в събота бе получен и на пощата на “24 часа”. Младият мъж страда от шизоафективно и биполярно разстройство, отбелязват 24 часа. Борис Накев се изявява и като рапър с прякора Студента. Той има няколко парчета, в които си играе на гангстер. Той се е явявал и на кастинг с X Factor преди 4 години, където се представя като меркантилен, желаещ да доминира в шоубизнеса. Като ученик Борис Накев  е бил и член на Български национален съюз.

Резултат с изображение за борис накев студента

В началото на новата седмица прокуратурата ще изясни дали Накев е лежал в психиатрично заведение. От разговорите с неговите близки ще се установи дали младият мъж приема редовно лекарства, ако са му предписани такива, както и дали е заплашвал някого от съседите и семейството си.

При необходимост ще му се назначи психиатрична експертиза, за да се види какво е актуалното му здравословно състояние. Прокуратурата може да поиска и принудителното му настаняване в специализирано заведение, ако се прецени, че Борис е опасен.

Едва след заключението на лекарите ще се мисли дали да се образува досъдебно производство. В случай, че те кажат, че Борис Накев е невменяем, той ще бъде освободен от наказателна отговорност.

Борисов и Цацаров не са единствените, “взети на мушка” от младия мъж. В клипа си той отправя закани и към Евгени Минчев, когото праща “в изгнание за назидание и предупреждение към всички гейове, лесбийки, наркомани и уроди от шоубизнеса”.

Бившият премиер Иван Костов също не е “пощаден”. На него му е отреден “тежък физически труд в лагер за политически затворници”.

В друго видео от 7 октомври пък Борис обявява, че България ще бъде разделена на сфери на влияние между Съветския съюз и САЩ. Обявява и робствата за измислени. Сега имало истинско - “децата били наркомани”. Този път клипът е заснет в звукозаписно студио, става ясно от техниката. На монитори пък са показани знамената на САЩ и СССР.

Заради новия строй сме щели да бъдем в добри отношения с всички съседни държави с изключение на Сърбия.

Това не е първият случай на закани към премиера и главния прокурор.

През април бе задържан 47-годишният варненски видеооператор Иван Койчев плаши с бомба премиера. Теодор Николов. Той отправи заплаха към Бойко Борисов във фейсбук. На 26 март Теодор пуска в социалната мрежа своя снимка и клип с въздушна пушка. “Ще те отстрелям безплатно”, заканва се той във видеото.

След като клипът набира скорост, домът му е претърсен, а приятелката му е разпитана. Варненската районна прокуратура започва досъдебно производство за закана за убийство към министър-председателя и за хулиганство.

“Аз имам пушка с капси, сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа. Аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никого”, оправдава се Теодор. Според него действията му не можели да се определят като физическа заплаха.

След като излиза от ареста, той пострада при нелеп инцидент в дома си на ул. “Ген Попов” 21. В жилището му гръмва газова бутилка, в резултат на което Теодор е с над 50 процента изгаряния и с опасност за живота. Откаран е във Военоморската болница във Варна, където лекарите го поставят на медикаментозна кома. Благодарение на техните усилия е спасен.

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.