НачалоКметски избориЧетирима от кандидатите за кмет на София отговарят кои са основните проблеми на града и за кого биха гласували

Четирима от кандидатите за кмет на София отговарят кои са основните проблеми на града и за кого биха гласували

Две седмици преди местния вот Йорданка Фандъкова, Мая Монолава, арх. Борислав Игнатов и  Ангел Джамбазки имаха на разположение по няколко минути пред камерата на Нова тв, за да посочат проблемите на града, да предложат решения и да обяснят защо считат себе си за най-добрия кандидат за кмет.

На въпрос защо би била по-добрият кмет Йорданка Фандъкова заяви: „Защото познавам в детайли проблемите на София. Зная как те могат да бъдат решени. И пропуските, и грешките, които сме допускали, ми дават основание да зная точните причини, да зная как да ги коригираме. Смятам, че опита, който имам, ми дават възможността да подбирам екип. Знаете, че направихме промени в екипа. Предстоят още такива - с хора, които могат да работят по новите предизвикателства на града”.

Независимата Мая Манолова смята, че може да работи за кадърните, а не с приближените и с партийните, чува гласа на гражданите и може да носи отгворност.

Кандидатът на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов смята за себе си, че има истински добри намерения към този град и съвременни, умни решения, които ще реализира заедно с екипа си.

За кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки отговорът е:  „Защото имам 7-годишен опит като общински съветник, защото познавам проблемите на града и защото знам как да ги реша. Града има нужда от по-твърда ръка, града има нужда от ред, сигурност, дисциплина. Това е нещо, което мога да предложа и знам как да се случи”.

Според настоящият кмет Йорданка Фандъкова няколко са проблемите на столицата, за които тя има конкретни рещения:

„Качеството на атмосферния въздух. Има комплекс от мерки - заложили сме и работим по тях. На първо място, това е подобряване на градския транспорт и строителството на метрото, които да дадат възможност на хората да оставят все по-често своите автомобили. На второ място, разбира се, да се контролират автомобилите, чиито очистващи системи не работят. На трето място, това е отоплението на дърва и въглища. Защитихме проекти, с които безплатно можем да подменим отоплението на над 20 хиляди домакинства в София с екологично гориво. Подготвихме и до края на годината предстои да заработи, общинската система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, която ще позволи в реално време. 09:53 Облекчаване на трафика. Това става с довършване на околовръстния път и с изграждане на връзките към Северната скоростна тангента и вътрешните рингове. Продължаваме със строителството на буферните паркинги. Зная точно какво да променя и как да го направя. На първо място една много сериозна реформа свързана с дигитализация и въвеждане на електронни услуги. Предвиждам и специален ресор. На второ място, това е строителството и контрола върху качеството на строителството. Предвиждам, също така, обособяването на един сектор, който да се ръководи от хора, които да отговорят в целия прцес - от проектирането, през строителството, контрола, приемането на обектите, което да позволи да не се размива отговорността”.

За Мая Манолова проблем е достъпът до информация  за мръсня въздух, достъп на гражданите до общинския съвет, обществените поръчки и трафика в столицата.

Корупцията е основният проблем според кандидата на "Демократична България", но също мръсния въздух, задръстванията и презастрояването.

Кандидатът на ВМРО пък посочва за основен проблем в столицата обществения ред и сигурност.

По отношение на това, за кого биха гласували, ако не са кандидати за кмет на София, четиримата отговарят така:

Йорданка Фандъкова:  „За почтен човек, който има опит. Знае какво трябва да се направи в града, познава проблемите на града, знае как да ги реши и най-вече предлага конктретни проекти и контретни решения за града”.

Мая Манолова: „За кандидата на промяната. Не бих гласувала за кандидат за кмет, който е управлявал 14 години и продължава да говори само в бъдеще време.

Арх. Борислав Игнатов:  "За кандидата на "Демократична България". Това е моята политическа и гражданска общност и не бих гласувал за никой друг кандидат, който не споделя тези ценности."

„Разбира се за моя съмишленик и съратник Карлос Контрера”, отговаря Ангел Джамбазки.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.