НачалоКметски избориЖивко Тодоров, ГЕРБ: Защитата на комплекса „Марица изток“ е защита на целия ни регион

Живко Тодоров, ГЕРБ: Защитата на комплекса „Марица изток“ е защита на целия ни регион

За комплекса „Марица изток“ не само съм на ваша страна, смятам, че съм на правилната страна, защото в световен и европейски мащаб се правят лобистки неща. Да, искаме да сме част от Европа, от обединеното пространство, но там трябва да сме не само като изпълнители на всичко, което се поставя от водещите държави – а като  създаващи политика и отстояващи нашите собствени интереси. Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров при среща с ръководството и част от членовете на Синдикалния регионален съюз „Подкрепа“.

„Трябва да защитаваме интереса на нашия регион – това са хиляди хора, които са част от комплекса“, подчерта Тодоров. Той обобщи, че предстоят още срещи по темата за стабилността и сигурността на енергийното сърце на България – комплекса „Марица изток“. „Продължават общите ни действия и с новите евродепутати, за да бъдат наясно в Европейския парламент с нашите проблеми. Трябва да има ясен отговор по темата с въглищната енергетика. Необходимо е да си отвоюваме самостоятелност и нашата държава да мине през преходен период, който да е максимално дълъг – 20, 30 години, за да може да преобразуваме този тип енергетика в алтернативен. Няма нито една държава, която произвежда 50-60% енергия от въглища, и за 5 или 10 години да я замести с друго. Необходими са дългосрочни програми в тази посока, които да са в полза на хората. Едновременно с това трябва да се стимулира бизнеса и създаването на работни места в регионите. Това е моята твърда позиция – не бива да допускаме прекалено либералния подход по темата“, допълни още кандидатът за трети кметски мандат в Стара Загора. Живко Тодоров благодари на синдикалистите от „Подкрепа“, че държат очите на управленците отворени за проблемите на работещите хора.
„Още преди осем години заложихме на този млад човек и се радвам, че го направихме. Резултатът от това, че е кмет се вижда и усеща от всички старозагорци – ремонтираните улици, училища, детски градини и ясли, градската среда, както и други знакови обекти. Но има и друго – благодарение на него, бяха организирани редица срещи тук в нашия град с евродепутати, с народни преставители, министри, за да да бъдат всички те ангажирани с бъдещето на минния комплекс. Един от хората, които мислят за енергетиката истински, е Живко Тодоров“, подчерта по време на разговора председателят на СРС „Подкрепа“ – Стара Загора Михаил Михайлов. Той припомни и последната среща, която бе организирана по повод стабилността на предприятията в източно маришкия басейн с министър Теменужка Петкова през септември месец.
В разговора с представители на синдикатите се включиха и водачът на листата за общински съветници на партията Николай Диков, както и Илияна Алтънска.
„В Общинския съвет сме се старали, ще го правим и занапред, да насочваме усилия към важните неща за града ни и неговото развитие“, обобщи Диков. Той коментира и въпроса, по който също ще бъдат насочени усилия, като кандидатстването за европейска солидарност, която да е насочена към селата от община Стара Загора. Николай Диков припомни, че към момента те не могат да се възползват от европейски средства, а това не е справедливо.
На срещата бяха обсъдени и всички важни за града и жителите му въпроси. „Старали сме се да спазваме една добра финансова политика, както и запазването на ниските данъци. Те не са повишавани от 2012 година насам. Това е важно, защото когато се вдигат доходите, увеличаването на данъчните ставки се явяват косвен товар за гражданите. Единственото нещо, което направихме бе да повишим данъка за над 15-годишните автомобили. Причината това да се случи бе да допринесем за по-добър въздух, защото всички го дишаме“, каза Тодоров. Той подчерта, че се работи активно в посока на подобряване на градския транспорт и алтернативното придвижване на хората. От думите на кандидат-кмета стана ясно, че предстои закупуване на електробуси, велосипеди под наем, разширяване на велоалеите и други мерки, с които се цели намаляване на вредните емисии от автомобилите. За да се намали обикалянето в централната градска част за търсене на паркоместа в „Зелена зона“ се предвижда т. нар. „умно паркиране“, което чрез мобилно приложение ще показва точно свободните места в границите на зоната със сензори, монтирани върху асфалта. Тодоров говори още за напредъка на индустриална зона „Загоре“, предстоящата рехабилитация на Зоопарка, Руския пазар, Летния театър, Станционната градина.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.