НачалоКметски избориДимитър Дилчев, кандидат за кмет на район “Студентски”: Първият кампус ще бъде готов догодина по това време

Димитър Дилчев, кандидат за кмет на район “Студентски”: Първият кампус ще бъде готов догодина по това време

"Когато се зароди идеята преди 10 години за Студентски кампус, се мина през много периоди, вече сме на финал, аз съм убеден, че първият кампус в Студентски град ще бъде готов догодина по това време, иска ми се така да изглежда и цялата територия на Студентски град.  Успоредно с това проектирането по други кампуси, и съм убеден, че в следващите 3-4 години промяната в Студентски град ще е осезаема."

Това заяви в студиото на Izbori.bg Димитър Дилчев, кандидат за кмет на ГЕРБ на район „Студентски“, който е и настоящ кмет на района.

"Първият кампус обхваща 1,2 3 и 4 блок, той предвижда търговска територия, със зеленина, с паркинг на две нива, да се осигури спокойно съществуване и пребиваване на студентите. Предвидено е да бъде удобно и евтино за поддръжка, обясни Дилчев.

Дали ще има заведения там, това ще реши управлението на кампуса и самите студенти, предвидено е да има кафе там на този етап, но Студенски град трябва да бъде търговско успокоен, обясни кандидатът за кмет на район "Студентски".

"От 4 години работи филиал на Столична библиотека, предвиждаме разширение и втори филиал, нещата започвам, макари  бавно да се движат в правилната посока.

Проекта ще се финансира от Министерство на образованието. Във всеки едни кампус са разгледани различни варианти за поддръжка, в случая блоковете са на Техническия университет, който ще се грижи да поддръжката му.

Винаги съм твърдял и "Мусагеница", и "Дървеница", са добре урегулирани и повече строителство там не е желателно. Всички детски градини на територията на арйноа вече са санирани,изградихме пристройки, предстои откриване на три нови групи и физкултурен салон в 12-та детска градина, предстои мащабен проект за промяна на 16-та детска градина.  Повечето от нас забравят какво бе състоянието на детските градини преди 10 години, вече има възможност да се обърне внимание на добрата инфраструктура на квартала- тротоари, асфалт, осветление, да изглежда кварталът много по-уютно, по-чисто", заяви Дилчев.

"Студентски град е зона в която живеят млади хора, техният начин на живот е малко по-динамичен, за мен е важно терените около общежития да бъдат по-тихи, но където има млади хора, те трябва да имат къде да се забавляват, но да се прави по-тихо, да не се срамуваш на другия ден от себе си.

Отдавна имаше идеи да се забраната търговските обекти и заведения, но за мен е важно да има регулация, ако някой иска да се забавлява да не пречи на своите колеги, на своите съседи.

По отношение на сигурността колегите от Седмо районно, правят всичко възможно, но не мисля, че кварталът на младите можем да го наречем опасен квартал", коментира Дилчев сигурността и шума в квартала на младите.

Дилчев посочи още, че в този кампус е предвиден паркинг на две нива, на още две места има предвидени етажни паркинги,  изключително важен за мен метрото до Студентски град, това са неща, които макар и трудно, макар и бавно ще променят конкретно облика на Студентски град .

"Имаме конкретни улици които трябва да изградим във всички жилищни квартали в района – връзката на Студетски град с „Малинова долина“ ,едната улица вече е изградена, предстои да се асфалтира, до три седмици ще приключи ремонта,  в този срок очакваме да започне и другата връзка. Дървеница юг – квартал с много тежка инфраструктура, но и там имаме два готови проекта, започваме конкретно да работим по проектите, когато имаш проекти и готово финансиране, нещата се случват", обясни Дилчев.

"Трябва да се предприемат промени по общият устройствен план на София, по тях вече се работи, но това трябва да се случи и в другите квартали, а на места просто трябва да се спре със строителството.

Много са предизвикателствата с които се сблъскваме, за мен е важно да има екип, подготвени хора, добра комуникация със Столична община, с общинския съвет, понякога се случват нещата бавно, но когато работиш в екип, се справяш с предизвикателствата.

Искам да довърша започнати неща и искам да видя района обновен, обясни Дилчев защо се кандидатира отново за кмет на района. Аз мога да обещая само това, което мога да изпълня, знам какви са проблемите", каза Дилчев.

"Не можах да разбера какво предлага, какви решения има и не съм убеден, че екипът и,ако има такъв е способен да разбере какъв е проблемът на Студентски град. За мен опонент е всеки, който има реални предрожения за развитието на този район. Решенията, които вече реализираме са възможни.

Нямам съмнение, че разумът на столичани ще надделее, не сме съвършени, но имаме опита и знанията столичани да са доволни", заяви Дилчев по отношение на Мая Манолова и опонентите си.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.