НачалоКметски избориНеуморният Пламен Петров, издигнат за кмет от ПП ГЕРБ, ще превърне Горна Липница в духовно и културно сърце

Неуморният Пламен Петров, издигнат за кмет от ПП ГЕРБ, ще превърне Горна Липница в духовно и културно сърце

„Да знаеш корена си, че без корен плод не връзваш“. Тази мисъл на Кольо Фичето е избрал за свое житейско мото Пламен Петров. Той е кандидат за кмет на павликенското село Горна Липница, издигнат от ПП ГЕРБ. С богата професионална биография, с организирани десетки благотворителни инициативи, Пламен Петров е готов да поеме управлението на родното си село, зареден с амбиция и идеи, които може да реализира.
Пламен е познат не само на хората в Горна Липниница, но и в арт средите в цяла България. 54-годишният мъж е завършил Тревненското художествено училище, а през 1994 г. се дипломира като магистър във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Живопис и естетика”.
Член е на Съюза на българските художници. Има самостоятелни и групови художествени изложби в Павликени, В. Търново, Габрово, Варна, Бургас, София и др.
Фотографията е другата страст на Пламен Петров. Той има участия в международни и национални фотографски изложби. Носител е на голямата награда за дигитална фография през 2006 г. в Приморско.

Попрището,на което се изявява професионално, е маркетинг и реклама. Член е на Нционалната асоциация за реклама и дизайн в България. Има завършен курс на обучение по бранд мениджмънт, участвал е в международно обучение на специалистите в рекламата „АНУГА” в Кьолн, Германия. Включвал се е в обучителни семинари в Измир и Букурещ, свързани с рекламата на XXI век.

Петров е председател на сдружение на павликенските художници „Арт Росинà“ от 2014 г. и е член на Сдружение на павликенските фотографи. Заместник-председател е на сдружение “Арт Рустика” Павликени, организиращо международни симпозиуми и разпространяващо Балканското изобразително изкуство. Активен член е на читалище „Братство-1884“ в Павликени и на читалище „Зора – 1887“ в Горна Липница. Член е на „Сдружение за развитие на Горна Липница“ от 2009 г.
Зад статистиката в неговата професионална биография се крие неспокоен и търсещ дух, творец, който посвещава голяма част от усилията си на бъдещето, а именно на децата. Всички, които познават Пламен Петров, са наясно, че той влага сърцето и душата си в обученията и заниманията с деца. Десетки са проявите с малки творци, които той е организирал и ръководил. Председател е на детски пленер “Сбъдната приказка”, който се провежда в село Боженци в периода 1998-2015 г. Съорганизатор и ръководител е на детска школа на Арт резиденция „Старото училище“ в Горна Липница от 2010 г.

Какво мотивира един творец по душа и по призвание да се кандидатира за кметското място? Пламен Петров има ясен и категоричен отговор на този въпрос. Първо, че вярва на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на община Павликени Ваня Антонова и е впечатлен от изявените авторитети и професионалисти в листата с номер 43, с която ПП ГЕРБ, ПД „Социалдемократи” и СДС отиват на изборите на 27 октомври. Мотивира ме също опитът и умението да общувам с хора, работещи в сферата на местното самоуправление, обществените дейности и културата, посочва Петров. Проблемите на малките населени места като село Горна Липница са не по-малко важни от проблемите на общинския център. Застаряващото население се топи, няма поминък, който да задържа младите, а малките деца все по-рядко си идват на село, казва той.
Още преди да е станал кмет, Пламен Петров е доказал безпрекословно с труда си, че не просто живее, а гори с проблемите на своето родно село. За него то не е просто населено място, а кауза през последните 10 години.

За да е жив коренът и дървото на духовността да дава плодове, той участва в сформиране на детска фолклорна формация „Липниче“, която тази година получи сребърен медал на Фолклорния фестивал в с. Царевец. С голямо желание се включва в проекта „1 милион засадени дървета” и с доброволци засаждат фиданки летен дъб в двора на близо двувековната църква в Горна Липница. Инициатор е и на идеята „Да залипим Горна Липница”. Неуморният общественик сади лозички пред кметството и в двора на музея, помага при реставрацията на портата на Селскостопанския музей в селото и в създаването на каменен надпис за музея. Създава декори за сцената на читалището, изработва и монтира надписа Читалище „Зора-1887“. Съдейства при заснемане на филма за Стефан Караджа и Хаджи Димитър „Мъже от огън“, аранжира кътове за отдих и прави табели за парка в центаръ на селото. Инициира създаване на музейна сбирка с църковна утвар и църковни книги на балкона на църквата, участва в поклонническия поход за пренасяне мощите на Св. Йоан Рилски. Едва ли могат да се изброят всички прояви и инициативи, с които се е ангажирал Пламен Петров.
Той има и конкретна програма за бъдещото управление на родното си село. Тя включва различни дейности, с които животът на хората ще стане по-добър. Създаване на мини пазар пред пенсионерския клуб с маси, пейки и навеси и изграждане на нова обществена тоалетна на центъра, са сред неговите конкретни задачи. Петров има идея за създаване на паметни знаци на известните хора от селото. Амбициран е да продължи с грижите си за гробищния парк, за да го превърне в образцов.

Предвид безопасността на жителите, ще въведа строго контролиране на скоростта за движение по главния път, посочва той. Сред мерките, които предвижда, е налагането на строги санкции на земеделците, които продължават да торят около вододайните зони и тровят водата с нитрати.

Ще наблегне на чистотата и облагородяването на парковото пространство в центъра, улиците и тротоарите и няма да допусне да се затревят и обрасват с дървета. Ще работи за реорганизация на сметището и ще опита да възстанови радиоточките.

Особено внимание в неговата програма за управление е отделено на развитието на селския туризъм в селото. Ще давам всичко от себе си горна Липница да остане водещо в община Павликени с многобройните си културните изяви по събори и фестивали, посочва Петров. Ще продължава да работи и с децата, като ги възпитавана култура и родолюбие, за да пазят и знаят корена си.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.