НачалоКметски избориЖивко Тодоров: Винаги съм се стремял да привличам средства и отвън за развитието на Стара Загора

Живко Тодоров: Винаги съм се стремял да привличам средства и отвън за развитието на Стара Загора

Кандидатът на партия ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с членовете на Лайънс клубовете в града. Той заяви, че винаги е подкрепял дейността и конкретните инициативи на тези и други сходни организации, защото те реално могат да противодействат на нихилизма.

„Вашата основна мисия е да възпитавате младите хора на отговорност към обществото и процесите, които протичат в него. Възпитаният човек не руши, не цапа, не създава проблеми… Радвам се, че много от проектите ви са насочени и към децата, и те виждат чрез действията ви пример за подражание. Този модел е утвърдена практика в много европейски държави, но тук има какво още да надграждаме” – каза Живко Тодоров. Той е убеден в ползата от взаимодействието на Общината с клубове от семейството на Лайънс и благодари на хората, които членуват в тях за активната им позиция. Те му споделиха идеята си за възстановяване на Планетариума в Стара Загора. Тодоров уточни, че той също е мислил за това и дори се е информирал за евентуалната стойност на проекта. Парите могат да бъдат осигурени по различни начини, но активността на Лайънс и започнатата от клубовете дарителска кампания ще бъде от голяма полза.

Кандидатът за кмет на Стара Загора запозна присъстващите на срещата с основните акценти, които ще определят дейността на екипа му през следващия мандат. Живко Тодоров подчерта ролята на Тракийския университет за бъдещото развитие на града и нуждата от много по-тясно взаимодействие между общинската администрация, бизнеса и университета. Това е само една от дейностите, насочени към младежите, а други са свързани със създаване на училище за млади таланти, което ще предложи по-задълбочено образование по математика, компютърни системи и информационни технологии. „Такова елитно училище ще обучава и деца от други градове, ще помогне Стара Загора да има достатъчно подготвени кадри, от които бизнесът се нуждае все повече, и да се превърне в развит технологичен град” – каза Живко Тодоров.

С желанието на Общината да помага на младите хора и да решава техните най-важни проблеми, кандидатът за кмет мотивира и направените през последните години инвестиции за обновяване на сградите на училища и детски градини, подобряването инфраструктурата в кварталите и в центъра на града, пълната подмяна на обществения транспорт, създаването на условия за спорт и отдих, а също и десетките събития от културния живот, които превръщат Стара Загора в интересен, богат и отворен за желанията на хората град. Живко Тодоров обясни, че този процес продължава с ремонтите на Летния театър, Зоопарка, модернизацията на пазара за индустриални стоки (Руския пазар), разширяването на парк „Артилерийски”, подмяната на канализация в кв. „Самара” 1 и създаването на удобни улици и тротоари. Обясни и какво предстои за подобряване на качеството на въздуха. Сред тях са: придобиване на нови електрически автобуси с европейско финансиране; възможност за ползване на велосипеди под наем; цялостно оптимизиране на транспортната схема чрез въвеждането на „умни” светофари, които ще облекчат трафика на автомобили, а с това ще намалеят и вредните газове; подмяна на печките с твърдо гориво със системи чрез котли на пелети (по програма „Life“); използване на мобилни станции за следене на качеството на въздуха…

„В приемните си дни през последните години съм разговарял с близо 6 000 души и знам какво искат хората. Точно това прави и Общината – решава конкретните им проблеми” – каза Живко Тодоров, “В тази кампания чувам много щедри обещания от други кандидати, едва ли не всичко трябва да е безплатно. Но ние сме направили точни сметки кое колко струва и знаем какво е възможно и изпълнимо. Заедно с това аз винаги съм се стремял да привличам пари от държавата за развитието на Стара Загора” – уточни Живко Тодоров и за пореден път даде пример с разширяващия се в момента парк „Артилерийски” и възможността в него да бъде изградена и многофункционална зала за спортни и културни събития с 5 000 места. Подобно съоръжение би струвало около 15 млн. лева и строителството му е възможно само с финансиране от държавния бюджет. Съвсем скоро там ще бъде готова новата атрактивна площадка за скейтборд, изпълнена по всички правила за безопасност.

На срещата на членовете от Лайънс клубовете с Живко Тодоров присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Дарин Петков, доц. д-р Емил Славов и Ваня Михайлова. Живко Тодоров отговори и на много други въпроси и прие предложенията на хората в залата. Всеки от изказалите се му благодари за съпричастността и го увериха в своята подкрепа за следващ кметски мандат.

Живко Тодоров и листата за общински съветници, предложени от политическа партия ГЕРБ, са под номер 43 в интегралните бюлетини за избор на кмет и на Общински съвет на местните избори на 27 октомври.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.