НачалоАктуалноБойко Борисов: Нито съм врачка, нито съм оракул

Бойко Борисов: Нито съм врачка, нито съм оракул

  • 08:20
  • 0
  • 1414

"На Южната дъга не се ли радваме, на БВП, на парите?", попита в студиото на бТВ премиерът Бойко Борисов.

Относно това как цели семейства са извели децата си от училище, той заяви, че като дойдат избори има цели щабове, които почват да работят - така беше Костинброд, така бяха козичките, така беше дори и африканската чума.

"Сега искам да се обърна към тези хора в Сливен и в Ямбол - това е друг вид Костинбодска афера", каза премиерът. "Какво ще прави държавата тези деца, ако е вярно, че ще им ги взима?", попита Борисов и добави, че и сега в закона го има, че ако едно дете е изхвърлено на улицата, мръсно, гладно да стои - правилно и хуманно ли е? "Кое да успокоя, за кое?! Нито има такава стратегия, нито има такъв план. Безумно е. Все едно някой да ви каже - Хекимян ти си два метра висок и аз да успокоявам. Но понеже идват избори и целта е слуха да се завърти и да се получи това нещо. Има служби и прокурори, да разследват."

На въпрос подведени ли са медицинските сестри, Бойко Борисов заяви, че никога не го е правил и обясни отново какво е финансирането за здравеопазването. "Медицинските сестри в някои болници получават дори доста добри заплати и тя изобщо не е 950 лв. Защо обаче толкова много години никой не оправи заплатите? Сега всички протестират, когато ние вдигаме постоянно заплатите", каза той.

Водещият на сутрешния блок на бТВ попита премиерът за името на новата партия на Слави Трифонов. "Такава история с ханове и с царе... Да, няма такава държава - всяка вечер години наред да си промотираш безплатно партията. Къде има другаде такава държава? Никъде! Колко модела минаха? Слави Трифонов е умен човек, много е умен. Вижда как идва краха на политиците и той си задава въпроса защо? Ние знаем само сценаристите му. Когато разберем кандидатите му за министри, зам. - министри - изведнъж ореолът му ще изчезне. Аз му пожелавам успех и се радвам, че играта е честна сега", заяви Борисов.

Борисов заяви още, че към този момент не се меси в кметските избори. "Мисля, че всички се оправят достатъчно добре. За София Йорданка Фандъкова получи на 100% моята подкрепа и свобода сама да си определи екипа", каза той и поясни, че преди не винаги е било така.

"Апартаментгейт ни разби, тежко репутационно ни удари", призна Борисов все пак. "Тези апартаменти, къщи за гости, асансьори... Колко хора смених?! Победата на евроизборите показаха, че хората обаче ни повярваха и със 7% бихме БСП", каза той.

На въпрос спокойни ли са структурите на ГЕРБ в момента, лидерът на партията отговори, че няма за какво да се притесняват.

"Г-н Цветанов го нямаше, когато се кандидатирах за кмет", коментира Борисов бившият зам. - председател на ГЕРБ. Относно залаганията на часовници между него и Цветанов, той отговори: "Е, ние сме били малко артисти". На въпрос липсва ли  му Цветан Цветанов, той отговори, че след двете му интервюта вече не и обясни, че е изговорил доста глупости. Иначе пожела новият му проект да е успешен, както този на Трифонов. Борисов все пак призна, че наистина е много угорчен, защото не е очаквал Цветанов толкова бързо да излезе и да говори за колегите си. "Цвета Караячнева беше възмутена за това, което е казал за смесените райони. Ние такава битка водим с ДПС там. Битката не е в София, а там", каза той.

На въпрос кой ще бие на кметските избори, Бойко Борисов отговори: "Никога не предопределям резултата - нито съм врачка, нито съм оракул".

"БСП са като кукувици сега - стоят и чакат коя ще снесе яйце. Може ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Бе застани, загуби достойно!", каза той.

Според него, ако Фандъкова загуби на местния вот в края на месеца, загубата ще е на софиянци и напомни на какво е приличала столицата преди и каква е сега.

Във връзка с това как Пламен Георгиев е пратен в Испания, Бойко Борисов обясни, че е предупреден, ако не си събори терасата, че ще бъде освободен от длъжността на консул във Валенсия. "Събаряй терасата. Купил не купил така апартамента - събаряй и приключвай въпроса", каза той.

Премиерът обаче оцени английския език на  Георгиев, според него се представя добре, но за испанския език каза, че не го знае и не може да коментира и предложи Христо Стоичков да го изпита.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.