НачалоАктуално, Регионални новиниГЕРБ заклейми поведението на Сидеров: Представянето му беше позор за парламента

ГЕРБ заклейми поведението на Сидеров: Представянето му беше позор за парламента

"За нас това са местни избори, не е национална политическа интрига, интересуваме се от целите и предизвикателства на хората, не се опитваме да изменим националната политическа конюктура, да правим революция. Интересува ни максимално добър екип от кметове и общински съветници."

Това заяви на пресконференция на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев, който бе оторизиран от правителството да отговаря за изборите.

"Претендирам, че се явяваме с ясна политическа физиономия, ясно е кои са нашите канидидати, какви са техните цели и послания, ясно е към коя политическа сила са и към кого носят отговорност", обясни още Дончев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви: "Ще начертая практическите измерения на ГЕРБ за тези избори - ние искаме да затвъридм своето присъствие във всички населени места, подходихме отговорно, с номинации с допитване от гражданите. Издигнахме кандидати за кметове в почти всички общини, като в 11 от тях са от иницативни комитети, в 23 имаме в коалиция. Амбицията ни беше да привлечем широко гражданско присъствие.

Вече имаме и спечелени общини - Симитли, и община във Видинска област, където има само по един канидат и те са подкрепени от ГЕРБ.

Вярвам, че нашето участие в изборите не е самоцел за постигане на власт, а би следвало да отговори на нас дали хората по места споделят политиката, която следваме години на ред, имаме какво да покажем на хората, с всичко направено досега, дори в тези райони, където трудно намират място други кандидати."

Изненадващо думата взе и председателят на парламента Цвета Караянчева, която е в болнични след като претърпя катастрофас кола на НСО: "БСП няма свои кандидати, но темата е какво се случва с листите на ГЕРБ в смесените региони, там където ГЕРБ ясно е стъпила, има ясни листи, противопоставянето между БСП и ГЕРБ е много сериозно. В тези региони ДПС изкючително много натиска, уволнява, хората, които са в листите на ГЕРБ. Биткат, ,която водим е за всяко място, за по-добрия живот на хората, не за по-лош. Някои политици се опитват да кажат, че битката в смесени региони битката е предизвестена, не е така, работим много сериозно. Битката трябва да се води на политическата сцена, не със заплахи и увлонения."

 

 

"Ние ще водим позитивна кампания, няма да използваме оплюване и обругаване на опоненти, това е поведението на слабия. Имаме конкретни цели, програми и приоритети за всяко населено място.

Предвид факта, че влизаме с най-големия и подготвен отбор, при нас няма магьосници и фокусници. Всяко обещано нещо е ясно как ще се случи, кампанията ни ще бъде скромна в рамките на субсидията, няма бляскаво откриване на кампанията.

Ние сме изправени сега пред нови предизвикателства, ще продължим с това, с което сме известни, инвестиции, подобряване на градската среда, това ще продължи, така хората избират къде да живеят. Но това трябва да бъде обогатено, трябва да бъде надградено и да бъде основен акцент в следващя мандат. Бизнес инфраструктура, отваряне на възможносит за нови инвестиции, това и към момента е инвестиции в иновационна инфраструктура, там където има университети, да се комерсиализират всички разбработки, които се правят в българските университети.

Демографията не зависи само от заплатите, тя зависи от всичко - колко е населено място, има ли детска градина, парк, колко е чист въздуха. Ние влизаме в битката за дясно управление, имам необходимите интструменти, който е отговорен, да му бъде потърсена отговорност. Кметовете и общинските съветници трябва да бъдат представители на хората", обясни още вицепремиерът.

Дартикова коментира и поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум", в което тя също участва: "Като участник в снощното предаване исках да поднеса извинения, авторитетът на парламентът беше заложен, Сидеров е част от това Народно събрание, всички ние сме призвани да пазим авторитета на Народното събрание, снощното му представяне беше позор за институцията. Това пък ще накара българския избирател много внимателно с разум да подхожда към всеки избор, да не се подвежда по приятни за ухото популистки обещания, към този изобр трябва да се подхожда отговорно."

Караянчева обясни, че и за нея е неприемливо поведението на Сидеров, но посочи, че  са представители на различни политически сили, по различен начин водят своите кампании. "Нека си спомним Костинбродската афера, какво се говорешеи от политиците, ние все пак спечелихме битката, но такова поведение не трябва да се толерира", заяви Караянчева, а Дончев я допълни, че подобна реч не бива да има, освен когато се коментира турнир по кеч, не бива да зареждаме хората с омраза.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.