НачалоАктуалноБългария и Виетнам ще работят за възстановяване на сътрудничество в икономиката и образованието

България и Виетнам ще работят за възстановяване на сътрудничество в икономиката и образованието

  • 14:44
  • 0
  • 674

България и Виетнам ще работят за възстановяване на активното двустранно сътрудничество в икономиката и образованието. За това се договориха държавният глава Румен Радев и първият заместник министър-председател на Социалистическа република Виетнам Чъонг Хоа Бин, който е на работно посещение в България. Двамата се срещнаха днес на „Дондуков“ 2 и подчертаха отличния двустранен диалог, взаимното доверие и приятелството, което свързва България и Виетнам.

През 2020 г. ще бъде отбелязана 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни и президентът Румен Радев отправи покана към своя виетнамски колега президента Нгуен Фу Чонг да посети България заедно с бизнес делегация, която да се запознае на място с възможностите за инвестиции у нас. И Румен Радев, и Чъонг Хоа Бин отбелязаха, че годишен стокообмен от 100 млн. долара не съответства на потенциала на България и Виетнам.

През ноември т.г. ще се проведе следващото заседание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се очаква да постави акцент върху икономическото и инвестиционното партньорство в българо-виетнамските отношения. Като особено перспективни сфери двамата откроиха, развитието на информационните и комуникационните технологии, биотехнологиите, енергетиката, екологията, селското стопанство, медицината и фармацията, включително и чрез създаването на смесени предприятия. „Високият икономически ръст на Виетнам през последните години заслужава признание и предизвиква интерес и от страна на български компании“, подчерта Румен Радев. Със своите богати културни и природни забележителности и България, и Виетнам имат възможност да се утвърждават като туристически центрове.

Държавният глава призова за възстановяване и на традициите в двустранния обмен в областта на образованието. В близкото минало 30 000 виетнамски граждани са получили висшето си образование или професионална квалификация в България, като днес много от тях заемат високопоставени позиции във Виетнам и са реален фактор за задълбочаване на връзките между двете държави. Чъонг Хоа Бин изрази интереса на Виетнам за обучаване у нас на студенти в перспективни сфери като високите технологии, медицината и други.

Двамата отбелязаха доброто сътрудничество между България и Виетнам в рамките на международните организации. През следващата година Виетнам ще председателства АСЕАН и ще работи за разширяване на партньорството на България с тази общност.

По време на срещата беше обсъдена и ситуацията в региона на Южнокитайско море, като българският президент изрази позицията на страната ни, че всички спорни териториални въпроси следва да се решават посредством диалог, мирни средства и спазване на международното право.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.