НачалоРегионални новиниСдружение “Бъдеще за село Труд” ще участва на местните избори в община Марица

Сдружение “Бъдеще за село Труд” ще участва на местните избори в община Марица

Днес, на пресконференция в БТА Пловдив, Демократична България - Обединение и Сдружение “Бъдеще за село Труд” обявиха своя кандидат за кмет на община Марица, и оповестиха листата за общински съветници и кметове на населени места. Събитието се случи непосредствено след регистрацията на кандидатите в Общинската избирателна комисия, а сред тях има само млади и надеждни, изцяло граждански кандидатури.

Пресконференцията откри Ради Минчев, дългогодишен кмет на община Перущица и областен координатор на Демократи за силна България, който представи кандидатурата за кмет на Община Марица и водач на листата за общински съветници в лицето на Галина Тошева, която е председател на сдружение “Бъдеще за село Труд” и едно от лицата на десетки граждански инициативи осъществени в община Марица. От трибуната на БТА Галина Тошева заяви, че Ще бъде алтернативата на статуквото в управлението на общината .
Акцентите в нейната програма ще бъдат асфалт, канализация и достойна жизнена среда в 19-те села в общината. Експертен екип, разумно и прозрачно разходване на публичните средства, вслушване в обществеността и бизнеса са част от методите, с които Тошева ще изпълнява своята програма. А самата програма ще бъде публично комуникирана с жителите на населените места в хода на кампанията, в която кандидатката ще заложи на срещи-дискусии с жителите на всяко населено място в Община Марица.” Близкият контакт с гражданите и познаването на техните проблеми е в основата на демократичното самоуправление, към което всички ние се стремим и е време да осъзнаем, че местното самуправление е на местните хора. Грешно е вярването, че представителите на местното самуправление, които са близки до централната власт ще могат да направят повече за добруването на гражданите. Всички примери от последните години показват точно обратното - единственият шанс за промяна носят надпартийни и далечни от централната власт хора, които нямат зависимости и могат да управляват на светло, без някой да им диктува какви решения да вземат”- сподели кандидатката. На въпрос поставен от присъстващите журналисти, касаещ не доброто финансово състояние на община Марица, Галина Тошева отговори с изброяването на няколко мерки за справяне със този съществен проблем, сред които бяха съставянето на прецизен и работещ в интерес на потребностите на населените места Подробен устройствен план, който да детайлизира възможностите за индустриализация и да регламентира зоните подходящи за извършване на индустриална дейност. Изготвянето на такъв план ще пресече всички възможни механизми за рекет на бизнеса и ще привлече повече качествени инвеститори в община Марица, които ще бъдат поставени в благоприятни регламентирани и устойчиви условия,за да развиват своя бизнес, да осигуряват работна ръка и дават своя икономически принос в община Марица. Това действие, ще има пряко отношение и към взаимоотношенията между бизнеса и живущите в населените места граждани, защото няма да се допускат индустриални обекти в жилищни зони и жилищно строителство в индустриални зони. Другата мярка за справяне с финансовия проблем на общината е прецизното и прозрачно разпределение на всяка стотинка от бюджета, като ще бъдат прекъснати всички корупционни практики и ситуации,в които изтичат публични средства. Усилията й ще бъдат насочени към експертно справяне с финансовия проблем, без това пряко да се отразява на жителите на община Марица.
Тошева залага и на силна подкрепа от кметовете на населени места и съветници, част от листата на Демократична България - Обединение и сдружение Бъдеще за село Труд. Тя представи кандидатурата на Сдружението за кмет на село Труд в лицето на Станимир Тончев, който е негов съпредседател и защитава десетки каузи за село Труд вече няколко години. Тончев се шегува, че сдружение Бъдеще за село Труд скоро завършва първия си мандат в управлението на с. Труд с висок кредит на доверие от страна на обществеността и познавайки проблемите, които предстои да бъдат решени. За село Труд Тончев ще работи в посока на краткосрочно решаване на тежките за селото проблеми, като ще залага на мерки за контрол, публичност и отчетност, а всички решения за селото ще бъдат съгласувани с жителите и консултирани с експерти. Село Труд за първи път ще има кмет, който се отчита пред своите избиратели за свършената работа.
Листата на сдружението и Демократична България - Обединение е от 9 личности. Млад и мотивиран екип, който включва биолози, инженери, финансисти и експерти в различни области, които имат своето присъствие и гражданска активност, доказали се във времето.

Кандидатът за кмет Галина Тошева е жител на община Марица от 20 години.
Омъжена, майка на две деца.
Експерт по управление на качеството и управлението на проекти.
Учредител на Инициативен Комитет “ За Чист въздух, почви и води”
Учредител и председател на сдружение “Бъдеще за село Труд”
Учредител и председател на Национално обединение на неправителствени организации “Обединени Български Региони” част от което са представители на най-будните граждански групи в над 9 областни града в България.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.