НачалоАктуално, Регионални новиниМая Манолова обеща референдум за боклука, ревизия на “Топлофикация” и детска градина за всяко дете

Мая Манолова обеща референдум за боклука, ревизия на “Топлофикация” и детска градина за всяко дете

Мая Манолова представи програмата си от 23 точки за управление на столицата. Кандидатът подкрепен отдесни илеви формации обеща да се свика референдум за боклука, пълна ревизия на "Топлофикация" и детски градини завсяко дете. Освен това гарантира, че ще въведе бял билет за безплатен градски транспорт в дните на замърсяване на въздуха. Мая Манолова обеща да се изградят буферни паркинги в кварталите, ремонт на тротоарите и миене на улиците все месец през годината.

Мая Манолова обясни решението си да се впусне в битката за София с една нейна среща. Калоян е бил шофьор, а Мария е била със 100% увреждане. Опитали са се да преустроят жилището си, за да може тя да се придвижва с инвалидна количка. "Искаха всичко да е законно, а от общината ми заявиха, че си има процедура, а аз не съм отговаряла за това. Заради тази, и още десетки подобни истории, разбрах, че хората очакват от мен да отговарям. Искам да решавам хорските проблеми. За това и взех решението си да се кандидатирам на изборите за кандидатиране", заяви в словото си кандидат-кметът за София.

Програмата на Манолова епостроена в 5 стълба - "София - светла, умна и почтена“, „София - чиста, уютна и зелена“, „София - удобна и подредена“, "София с грижа н агражданите"  и „София - привлекателна и заможна“.

Ето и основните постулти на програмата на Мая Манолова :

1. Дигитална община – "услугите с клик, вместо в плик" - "До края на мандата ще дигитализираме 90 % от услугите на СО", заяви Манолова

2. Електронни референдуми и обществени поръчки на блокчейн платформа - "Мощно антикорупционно средство", смята още тя.

3. Гражданите и медиите на заседания на Столичния общински съвет и районни приемни на кметове

4. Неувеличение на местни данъци

5. Референдум за съдбата на инсталацията за горене на отпадъци.

6. Пълна ревизия на "Топлофикация" и всички общински дружества. Според Манолова "Топлофикация" има надменно отношение към гражданите, а дружеството ограбва жителите на София.

7. Прозрачни обществени поръчки - "Всеки гражданин ще има достъп до договорите и имената", заяви кандидат-кметът за София.

8. Довършване на Околовръстен път и започване на изграждане на вътрешни рингове за разтоварване на трафика

9. Без привилегии за паркиране на висши общински служители и техни приятели

10. 4-годишна програма за изграждане и ремонт на тротоарите: "Ще спрем практиката ремонт на ремонта", категорична бе Манолова.

11. Изграждане 5 буферни паркинга в центъра и кварталите

12. Ясла и градина за всяко дете. Манолова заяви, че стотици деца са израснали, докато чакат места за ясли и детски градини

13. "Да поемем въздух" – конкретни мерки за чистотата на въздуха - "39 души умират на ден от болести и замърсяване на въздуха. Днес столицата диша трудно, заради колите, калта и камионите. В дните с голямо замърсяване ще въведем ограничения за най-замърсяващите автомобили. Ще въведем и бял биле - безплатен за пътуване в градския транспорт", категорична бе Манолова.

"Ще мием улиците най-малко 12 пъти на година. Ще мерим въздуха в най-критичните точки, а не в парковете", каза още тя.

14.  Възстановяването на лифтовете за Витоша, "за да може планината отново да бъде любимо място за столичани".

15. Ще възстановим и къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина, гарантира Мая Манолова

16. Справедливо обезщетяване на собствениците на терени

17. Три продължения на метрото - една от тях ще бъде от метростанция "Люлин" до Околовръстен път, разкри кандидат-кметът за София

8. Стимули за раждаемост – “за едно, две и три деца”

19. Ще осветим парковете и ще довършим видеонаблюдението във всеки един от тях, коментира Манолова

20. Ще подкрепим реконструкцията на манастирите, разкри тя

21. Ще създадем мобилно приложение за историческите забележителности, допълни кандидат-кметът за София

22. Подпомагане на предприемачите

23. Ремонт на спортни площадки

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.