НачалоАктуалноШефът на Брикел: Ако ни спрат, Сливен, Перник и Гълъбово остават без парно и топла вода

Шефът на Брикел: Ако ни спрат, Сливен, Перник и Гълъбово остават без парно и топла вода

  • 14:33
  • 0
  • 1210

Спирането н "Брикел" след предписание на РИОСВ – Стара Загора е неправомерно и може да остави без парно и топла вода три града. Това са казва в стъновище на изпълнителния директор на на дружеството Янилин Павлов, публикувано от 24 часа.

Той посочва, че са получили редица предписания във връзка с поставяне на камери, предприемане на мерки за увеличаване на контрола, както и такива по отношение на биомасата и RDF. Всички те били изпълнени. Прекратяването на нашата цялостна дейност за по-дълъг период от време крие редица рискове, посочва Павлов.

„Брикел“ имал 2 основни звена – топло- и електропроизводствена централа и брикетна фабрика. Част от произведените брикети се продават на хората, за да могат те да се отопляват. Останалата част се използвало като специализирано обогатено гориво, което се влага при производството на енергия от ТЕЦ "Брикел", "Топлофикация Сливен" и "Топлофикация Перник".

Поради невъзможността ни да произвеждаме т.нар. обогатено енергийно гориво, остават под заплаха отоплителните сезони в Гълъбово и Сливен, както и доставките на битова гореща вода в Сливен и Перник, посочва Павлов.

В Гълъбово около 2000 домакинства използвали централно отопление. Освен тях клиенти на "Брикел" били 7 учебни заведения, 6 културни центъра, както и местната болница. Дружеството осигурявало топлоснабдяване на 3 сгради на община Гълъбово, на районния съд, както и на ОД на МВР. От години "Брикел" осигурявал топлинна енергия под формата на дарение на общински и републикански обекти.

Абонатите на "Топлофикация Сливен" били над 13 000 домакинства, а централното отопление оставал най-евтиният метод за отопление и липсата му щяла да повиши разходите на домакинствата.

Павлов казва още, че брикерите се произвеждат от въглища, които "Брикел" купува изцяло от „Мини Марица Изток“. По осреднени данни на месец количеството било около 250 000 тона въглища. Дефакто ние осигуряваме голяма част от техния пласмент на държавното дружество, посочва Павлов. В „Мини Марица Изток“ работели над 7000 души и не било ясно какво ще стане с тях, в случай, че "Брикел" спре да купува това огромно количество въглища месечно.

Апелираме към всички институции, да се ангажират по-сериозно с проблема със затварянето на „Брикел“ и да вземат под внимание възможните социални и икономически проблеми, които ще възникнат при евентуално удължаване на периода, в който нашето дружество не може да изпълнява своята нормална производствена дейност, казва Павлов.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.