НачалоРегионални новиниОбщо седем кандидати напират за кмет на Благоевград

Общо седем кандидати напират за кмет на Благоевград

7 са сигурните до момента кандидат-кметове на Благоевград за предстоящите на 27 октомври местни избори, показва справка в ОИК, където партии, местни коалиции и инициативни комитети имаха срок до 16 септември да направят регистрацията си, съобщава Струма.

Освен кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов, който ще се кандидатира за трети път, независимия Румен Томов, получил подкрепата на БСП, общинската съветничка адвокат Албина Анева, която е издигната от ПП МИР, кмета на с. Дъбрава Росен Георгиев, решил да атакува кметското кресло от партията на Валери Симеонов – НФСБ, и Иван Ризов от ВМРО-БНД, в битката за кметското кресло влиза още независимият Александър Стамболийски – 38-годишен професионален шофьор и студент по право, известен в града като организатор на миналогодишните протести срещу високите цени на горивата. Кандидатурата си издигна и настоящият общински съветник и бивш директор на ІХ ОУ, зам. кмет и областен управител Валери Смиленов. В сегашния ОбС той влезе с листата на ПП „Зелена партия“, за следващия ОбС се надява обаче на партията на ексвоенния министър Николай Цонев „Нова алтернатива“, която го издига както за кмет, така и за водач на листата. На предишните местни избори Смиленов отново се кандидатира за кмет на Благоевград и регистрира трети резултат сред всичките 8 кандидати за градоначалници – след Камбитов и Владимир Елезов от ЕКИП, като дори би с 1 стотна кандидата на БСП Милан Богдански.

Освен от привържениците на партиите, които ги издигат, трима от кандидат-кметовете разчитат да оберат и протестния вот на членовете на партия ГЕРБ. Последните се преброиха на номинационното събрание на управляващата партия, когато сериозна част от гласовете се преляха за другите двама номинирани за кметския пост – ексдепутата Йордан Андонов и шефа на НОИ Илиян Георгиев. Тримата, които разчитат на тези гласове, са В. Смиленов, Р. Георгиев и Ив. Ризов. Бившият губернатор се надява да стигне до балотаж, като разчита да обере гласовете на цялата вътрешна опозиция на ГЕРБ, в чиито редици беше до 2015 г. Селският кмет Р. Георгиев също доскоро беше член на ГЕРБ, където смята, че ще намери сериозна поддръжка, а Ив. Ризов е със стратегическата кандидатура в листата на ВМРО на ексфутболиста Иво Андонов – братовчед на Йордан Андонов, с когото са и роднини по съпружеска линия.

Регистрации за участие в изборите с кандидатура за кмет на община Благоевград са подали още ПП „Движение Напред, България“, която на парламентарните избори през 2017 г. имаше в Благоевград цяла листа с водач никому неизвестната Зорница Тодорова, и още по-неизвестната ПП „Свобода”, чийто национален председател Владимир Симеонов е избрал да заложи в Благоевград на заловения преди година да шофира пиян треньор по бойни изкуства Илия Илиев за водач на листата за съветници. Иначе Илиев има завиден политически опит: преди 5 г. като лидер на младежката организация на АБВ в Благоевград беше канидидат за депутат, после се отказа от тази партия и на местните избори през 2015 г. безуспешно се яви като независим съветник, през 2017 г. беше сред клакьорите на предизборна среща на партия „Воля“ в Благоевград, а на тазгодишната общинска конференция на ГЕРБ бе в залата и ръкопляскаше възторжено на всички номинации.

С регистрации за кмет са още „Български социалдемократи“, „Глас народен“, РЗС, „Ние, гражданите“ /нов политически проект, включващ Коалиция “За теб, България” и “КОЙ”, които са направили тройни регистрации за общински, селски кметове и съветнически листи в цялата област/, и АБВ, но от щабовете съобщиха, че няма да издигат кандидати за кмет, просто подали документи за всеки случай.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.