НачалоАктуалноПредставляващият ВСС: Очаквам още опити за нанетяване на напрежението около избора на Гешев

Представляващият ВСС: Очаквам още опити за нанетяване на напрежението около избора на Гешев

  • 15:00
  • 0
  • 885

„Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор“, заяви пред БНР Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

„С такива действия се целят две неща. Първо – да се активира обществената нагласа срещу този кандидат. Второ – чрез тези действия да се мотивират някои от членовете на ВСС да не гласуват така, както са решили предварително или съобразно качествата на кандидата“, изказа мнение той в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

„Към този момент нямам съмнение в качествата на Иван Гешев, които той показа като заместник главен прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура. Времето ще покаже дали той ще се наложи в съответствие с изискванията на закона като ръководител на прокуратурата, ако бъде избран. Поне засега, той показва една решителност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се предприема от страна на прокуратурата, да е в съответствие с Конституцията и изискванията на законите в страната“, коментира Магдалинчев.

Според него Иван Гешев не отрича разделението на властите:

„Според мен идеята му е да се бори с престъпността с всички възможни средства и когато е необходимо, и комуникация между властите, а не да отрича разделението на властите – аз така го разбрах“.

Магдалинчев подчерта, че никога не е имало така организирана кампания срещу определен кандидат за главен прокурор:

„Онзи ден ми направи впечатление на митинга пред Съдебната палата - яки момчета с черни потници и по чехли – едва ли те толкова добре разбират какво значи избор на главен прокурор. Останах с впечатление, че те не са от хората, които могат да имат поглед за качествата на главния прокурор и да могат да изведат своята теза дали той трябва да бъде или не. Дали те са засегнати, дали са част от някакви групировки или някой ги използва – не мога да кажа“.

Според него се създава масова психоза и масово настроение срещу избора на Гешев. Най-вероятно има други интереси на заден план, които не биха желали точно този човек да бъде главен прокурор, предположи Боян Магдалинчев и добави:

„Виждаме и политически лидери, които присъстваха на тези протести и те организираха протести. Видях бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Този закон за съдебната власт в настоящия си вид в огромната част е негово дело, когато беше министър, не малка част. Той беше човекът, който готвеше промените в Конституцията. Той сега участва в протеста, който всъщност като че ли не приема това, което той подготвяше и налагаше като министър“.

Боян Магдалинчев остава на мнение, че е по-добре да има няколко кандидати за поста на главен прокурор.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.