НачалоАктуалноТома Биков: Ръководството на БНР да обясни действията си, това не е частна медия

Тома Биков: Ръководството на БНР да обясни действията си, това не е частна медия

  • 12:06
  • 0
  • 959

"Ръководството на БНР трябва да излезе и много ясно да обясни действията си, защото не става въпрос за частна медия, а за обществена."

Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков – член на парламентарната Комисия по култура и медии.

„И премиерът, и аз като член на Комисията по култура и медии, и предполагам останалите колеги от ГЕРБ научихме за тези промени от Фейсбук. Нямаме намерение да носим отговорност за действия, в които нямаме абсолютно никакво отношение и по никакъв начин не сме участвали в тях… Всеки има право на своя позиция и различно мнение. Ако става въпрос за плурализъм в БНР, аз го разбирам като това да има различни гледни точки, а не да бъде премахната една от гледните точки. Ако ръководството иска да създаде атмосфера на плурализъм, по скоро би трябвало, ако счита, че се изразява само една гледна точка, да направи така, че да има и други гледни точки“, коментира Биков в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Нашето поведение по отношение на хора, на които им е било гласувано доверие за една или друга работа, когато не се справят, те си отиват на мига, припомни още той и добави:

„Нека и останалите институции, които са взимали решения по един или друг въпрос и тези решения са били грешни, да понасят своята отговорност така, както трябва. Говоря за всяка институция. … В случая СЕМ също трябва да вземе отношение естествено по този въпрос. Утре разбрах, че ще има изслушване. Надявам се по време на изслушването и СЕМ, и генералният директор да дадат ясни отговори. Надявам се тези отговори да бъдат публични, а не в рамките на затворено заседание“.

Единственият резултат от протести и контрапротести е, че доверието към съдебната власт ще бъде изключително ниско, смята Тома Биков и обясни:

„Тези протести са резултат от едно дълго нагнетяване на напрежение в тази сфера и дори изземване на политическия дебат от парламента, където му е мястото, и преместването му към съдебната власт, където изобщо не му е мястото. Когато една власт няма доверие, тя става неефективна. Ние умишлено бягаме от това да подкрепяме една или друга теза в този спор, защото не е работа на парламента и политическите партии да действат в това поле на съдебната власт“.

"Не подценяваме изборите нито в София, нито в което и да било населено място", декларира депутатът от ГЕРБ.

Мая Манолова се опита да стартира кампанията си със социология, каза Биков и добави още, че Манолова не е гражданска кандидатура, а е кандидат на БСП.

„Разчитам кандидатурата на г-жа Манолова и подкрепата на БСП за нея като един реванш на г-н Станишев. Това е една трета стъпка към позиционирането на Станишев в рамките на БСП и очевидно съобразяване на настоящето ръководство с тежестта на бившия лидер на партията“.

Пред София има нови предизвикателства и те трябва да бъдат дефинирани и да се предложат решения, каза Тома Биков и добави, че именно това ще направи кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.