НачалоАктуално, Регионални новиниЙорданка Фандъкова предлага да бъдат отнемани лицензи на фирми, които правят некачествени ремонти

Йорданка Фандъкова предлага да бъдат отнемани лицензи на фирми, които правят некачествени ремонти

"Изборите са състезание на идеи, за мен е важно да имам максимално голяма възможност да представя идеите си за развитие на общината. За 10 години променихме приоритетите, защото София се развива и промени с много високи темпове. Скоростта на промени е много бързо". Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

На въпрос защо тогава променя екипа си, столичният кмет припомни, че е признала, че има пропуски и грешки. "Няма кой да не сгреши за 10 години, въпросът е да си вземем поука. Приоритетите вече се сменят и ако не искаме застой, трябва да има генерирарен на нови идеи, които идват с нови хора", уточни Фандъкова.

"Има три основни задачи, които си поставяме, след като решихме тежки кризи в София. Ние си поставихме цел да развиваме града като екологичен - строеж на метро, електрически автобуси. Икарусите вече останаха в историята. Кризата с отпадъците, която беше перманентна също вече е в историята. Днес ние казваме, че можем сериозно да влезем в кварталите", обеща Фандъкова.

На въпрос по отношение на критиките за ремонтите, които се правят върху ремонтирани отсечки Фандъкова каза, че общината е извършила стотици обекти. "Никой не може да гарантира, че няма да има изкривени плочи или асфалт, застраховката срещу това са санкциите. Само за "Граф Игнатиев" до този момент са наложени над половин милион лева санкции. Очевидно е обаче, че трябва да помислим и за превенция", каза Фандъкова като уточни, че и проектатнтите и надзорниците трябва да могат да носят професионална отговорност. Така гилдиите, които дават лицензции, ще могат и да ги отнемат, каза Фандъкова.

Запитана какво ще бъде решаващото за изборите на кмет в София Фандъкова каза, че това е решението на хората. "От това, което досега чувам и виждам това се припокрива с приоритетите, по които работим през последните години и искаме да доразвием през следващите години. В топ 3 на задачите ще поставим дигитализацията, въвеждането на технологиите в работата на общината", заяви столичният градоначалник.

"Предвижда се и създаването на нов ресор, дигитален зам.-кмет, който да има ангажименти с координацията в секторите, които да направят дигитална дейността на общината", съобщи Фандъкова.

Метрото остава приоритет пред общината, гарантира столичният градоначалник. Септември и октомври ще започне доизграждането на отсечката, която да свързва София с АМ "Тракия",добави Фандъкова.

На въпрос защо не подава оставка като кмет по време на кампанията Фандъкова каза, че няма да изостави работата на общината заради изборите. "Предстои последната сесия, подготвяме доклад и финализиране на обезщетяването на 5 имота в Младост, за да се запазят зелените площи в квартала. Освен това ще предоставим и помощта на пострадалите в Бухово. Съжалявам, че ще си свърша работата", каза столичният градоначалник.

Йорданка Фандъкова коментира и скандала със снимките публикувани от електронен сайт. "Съчувствам дълбоко към арх. Борислав Игнатов, когото познавам лично. Това е лична реакция на всеки, а не партийна реакция. Дъщеря ми, която никога не се бърка в моята работа, още с влизането ми каза, "Браво мамо, че реагира". Няма как нормален човек да го приеме това", отсече Фандъкова. Тя дипломатично отклони въпроса дали ще забрани достъпа на репортери на сайта, публикувал фотосите. "Общината никога не е имало отношения с електронната медия", каза Фандъкова.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.