НачалоАктуалноМая Манолова: От години в София няма кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на някой друг

Мая Манолова: От години в София няма кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на някой друг

  • 10:58
  • 0
  • 792

Инициативният комитет, който издига кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София представи своите идеи и обясни защо са решили да подкрепят бившит омбудсман в битката за столицата. В декларация те се обявиха, че се борят срещу управлението на ГЕРБ, искат да се борят за правата на гражданите. "Искаме кмет, който да се вслушва в гласа на гражданите, а не град на нагласените обществени поръчки, град свободен от корупция, град за пряка демокрация", обявиха от Инициативния комитет.

"Благодаря на всички, които са в Инициативния комитет, с всеки един от тях сме подкрепяли обща кауза, този гръб и тази подкрепа, които те ми дават е повече от безценно. Преди повече от 4 години Народното събрание ме избра за омбудсман, обещах, че ще спечеля битката на гражданите срещу бездушието на гражданите, давах си сметка, че омбусманът е последнаат надежна на българиет за справедливост. Тогава си общех, че няма да предам тази надежда, че няма да се отнасям формално към тази надежда, те бяха кауза за мен."

Това заяви в словото си пред присъстващите Мая Манолова.

"Благодаря на Весела, на нея и на малката Михаела, която се роди по време на протестите, успяхме да върнем надеждата на децата сираци, след 7 месеца протести успяхмме да накараме парламента да приема закона за личната помощ, благодаря на момичетата от "Системата ви убива" и "Ситемата ни убива всички".

Властта услужливо обслужваше всеки един интерес, но не интереса на гражданите, всичко се случваше много трудно, повече от година и това не помага, каузите ни са блокирани. Заради това, че институцията има прекалено високо доверие, гражданите са наказани - заради високото доверие, заради зависимостите на управлаващите от икономически и корпоративни интереси. Закнопроектите отлежават в парламента и могат да бъдат приети, ако управляващите поискат това.

българия е в две наказателни порцедури - заради банките и мръсния въздух, едва сега, предизборно, Столична община постави 22 станции.

Контрол върху фирмите за бързи кредити, несправедливо високата лихва, колекторсикте фирми, този модел е подкрепян в Столична община, монополистът "Топлофикация" е оставен да тормози гражданите за жълти стотинки, дълговете се събират през частни иизпълнители с високи такси, парите на столичани потъват без отчетност в общинските дружества.

Властта издигна висока стена на равнодушие, зад която пази бизнес и приятелски интереси. Българските граждани са последните,  пред които властта се отчита. Не мога да бъда посредник между две страни, защото едната страна липсваше, липсваше властта, затова подадаох оставка. Защото моите възможности да помагам на хората бяха изчерпани и блокирани. Ако бях останала, трябваше да се превърна в един администратор, може би някои биха се съгласили с това, но не и аз, защото извървях дълъг път и няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, от биткат за защита на правата на българските граждани, смятам да разградим тази защитна стена на властта, тухла по тухла, от там, откъдето всичко започна - от София. София расте, но не старее, но диша трудно, трудно се придвижва, мръсна е, обвита от пипалата на корупция. В София само акулите се чувстват добре, затова ги виждаме в центъра", каза още кандидатът за кмет на столицата.

"Всички политически централи със своето мълчение подпомагат разграбването на столицата, но в основата на ГЕРБ, които 14 години управляват София. Има формална власт в града, но нещата се решават от някой друг. От години София няма кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг", заяви още Манолова.

"Кандидатирам се, защото заедно можем да се преборим с това, имам сили, нямам страх от всичко, което ще се излее върху мен. Властта е в паника, новината, че ще се изправя срещу този режим отвори фабриката, те ме преследавт от сутрин до вечер, така поръчителят показва истинсккото си лице. Единственото, от което ме е страх, е мълчанието и овчедушието, че можем да се разединим пред лицето на общия ни проблем. От днес ви предлагам да защитя Софя от кражбите, от мръсния въздух, от самодоволството, после София може да защити цяла България. Съвсем скоро ще предтавя своята програма за управление, но с няколко думи ще ви кажа какво смятам да направя.

Представям си София светла, почтена, абсолютно прозрачна, в която гражданите ще имат цялата информаця, общната ще бъде електронна, ще се управлява от едно гише и столичани, ще го носят в джоба си. Столичани ще участват в обществени съвети, електронни референдуми по всяка тема и спорен казус.

Ще осветлим обществените поръчки с електронни търгове и електорнни общестевни поръчки, ще отворим заседанията на Общинския съвет за граждани.

Представям си София зелена, но не просто в ПР акции, а град-градина, каквато е бил преди век, представям си Витоша достъпна през цялата година. Представям си зелените клинове, които тръгват от планината и осигуряват необходимия въздух.

Представям си междублокови пространства, с достатъчен брой детски градини и площадки.

София не е нито лява, нито дясна, тя е обвита в корупция. Гласувайте, вотът вбесява управляващите, гласувайте, за да променим столицата и България", завърши словото си Манолова.

Тя обяви още, че ще финансира кампанията си абсолютно прозрачно.

"Ще обявим банкова сметка, както и електронна платформа, където всеки български гражданин може да направи дарение до размера на минималната заплата. Няма да се възползвам от възможностите, които даде законодателят - за финансиране от фирми. Ще правим толкова разточиртелна кампания, колкото ни позволяват финансовите средстава. Няам да подкрепям независими кандидати в страната. Имам кауза, имам задача - да спечеля кметските избори в София", обясни Манолова.

"Ще разчитам подкрепата на общински съветници от всички листи, защото няма да имам собствена. Убедена съм и вярвам, че каузата на всеки един, който се кандидатира, е свързана с просперитета на София. Аз и сега го правя - разчитам  на гражданите. Ще пренеса модела на омбудсмана в Столична община. А той е - всеки ден сред гражданите", добави тя.

Преди нейните думи се изказаха хората, които застават зад нея в Инициативния комитет, чийто председател е Никола Вапцаров, който бе в ИК "Лозенец", известен с битките си срещу строителството на небостъргача "Златен век" на "Артекс".

Сред тях е и рап-певецът Кристиян Талев- Криско, който обяви, че познава отдавна Мая Манолова, нейния хъс, знае как тя работи, застава зад нея  и я подкрепя.

 

 

 

 

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.