НачалоАктуалноБСП внася сигнал в прокуратурата за монопол от свързани дружества на Ковачки в енергетиката

БСП внася сигнал в прокуратурата за монопол от свързани дружества на Ковачки в енергетиката

  • 15:04
  • 0
  • 1165

"Всички имена и фирми ще бъдат оформени като сигнал до прокуратурата, сигналът ще е срещу тези дружества, в България има достатъчно институции и да видят чия собственост са тези дружества, и няма как да заблуждаваме обществеността и да хвърляме прах в очите на хората.

КЗК отказа да свърши работата си, твърдейки, че няма свързани лица, ние ще покажем, че тези лица са свързани, да се стигне, до това, което всички виждаме - че пазарът е изкривен, токът за производство пращаме всички ние, продаваме ток в Гърция, който при нас е много по-скъп."

Това заяви Кирил Добрев на нарочна пресконференция на БСП.

"В България има един човек, който за 2 години монополизира пазара на ток. Имаше сигнали срещу Христо Ковачки в КЗК от името на 11 топлофикационни дружества", допълни Добрев.

"Собствениците на дружествата били различни, според институциите. Едни от България, други от Сейшелите. Започнахме от „Васко да Гама от село Рупча“ и стигнахме до "Ковачки от Сейшелите", смята организационният секретар на БСП.

"Цялата електрическа енергия е в ръцете на един човек, може да пуснем всички държавни мощности в почивка, спираме блоковете на Марица Изток 2 или 3, в този момент се получава изключително голям недостиг на енергия и се вклчва този човек. В пиков момент цената става над 220 лева, а реализираните печалби са за милиони. Най-скъпия ток го произвеждат американските централи, искали сме неведнъж вкарването им в норми.
Пред юли месец Ковачки и свързаните фирми са продали енергията на цена 180 - над 200 лева в пиков момент. Такава абсурдна държава няма, такова управление в енергетиката няма.

Всичко щеше да бъде в рамките на нормалното, ако този човек нямаше политически проект, имаше и парламентарно представена група. На последните парламентарни избори 7 души бяха в листата на ГЕРБ, двама станаха депутати.

Опитахме се да направим засечка колко гласа е направил "ЛИДЕР" на евроизборите за ГЕРБ - над 50 000.

Империята на Ковачки притежава и суровини, свързани с тези електроцентрали, там работят бели роби. Дружества на Ковачки дължат на държавата 120 млн. лева., докато 4-5 лъскави търговеца правят милиони за месеци, ощетява се НОИ и не се плащат осигуровки на работниците.

Същият този инвеститор от Сейшелите проявяват интерес и е стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене". Ако Юлия Ненкова (председател на КЗК - б.ред.) смята, че не може да се занимава с това, ние от БСП смятаме, че ще се занимаваме", отсече Добрев.

"Работодатели се обръщат към КЗК с много сериозни данни за нередности, отговорям им се с въпросник, те трябва да отговарятв отгвора, който председателката на КЗК изпраща до работодателите, че няма свързани лица, защото тези лица са регистрирани в Никозия, Ларнака, Сейшелите и други екзотични места.

"Според закона тези дружества нямат право на дейности", допълни го депутатът Крум Зарков.

Добрев коментира и кампанията на БСП за местните избори, като посочи, че тя върви добре, минали са близо 70 конференции по места, които са утвърдили своите кандидати.

"Едно изцяло ново поколение политици в БСП ще покажем, подготвяно последните 4-5 години, имаме номинации на млади народни представители, последната дума ще има Пленумът, който ще е на 3 септември", обясни Добрев.

По повод зверското убийство на момиченцето в Сотиря, Зарков припомни, че БСП винаги е имала позиция, като социалистите ще внесат своите законодателни предложения в първата парламентарна седмица през септември.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.