НачалоАктуалноБорисов пред “Ханделсблат” за завода на “Фолксваген”: България е по-добра от гледна точка на инвестиционния риск

Борисов пред “Ханделсблат” за завода на “Фолксваген”: България е по-добра от гледна точка на инвестиционния риск

  • 09:13
  • 0
  • 1002

България продължава да води конкурентна битка за новия завод на „Фолксваген“ (Volkswagen) извън Германия, а премиерът Бойко Борисов дава всичко от себе си и е готов на всичко, което държавата може да предложи, за спечелване на сделката.

Това пише австрийският вестник „Ханделсблат“ със заглавие „България се бори за новия завод на „Фолксваген“ в чужбина“.

Авторът Ханс-Петер Зибенхаар отдава дължимото на усилията на Борисов и управляващите у нас да привлекат милиардната инвестиция.

Като държава-членка на ЕС България има добри шансове да спечели, а правителството предлага и място за завода близо до столицата София.

„България е по-добра от гледна точка на инвестиционния риск в сравнение с всяка друга държава в региона“, заявява в интервю пред „Ханделсблат“ премиерът Бойко Борисов.

Той е убеден, че бъдещата инвестиция на „Фолксваген“ ще бъде поощрение за цяла Източна Европа. „Ще доведе до взаимодействие между всички страни в района“, категоричен е премиерът.

Премиерът посочва като ключови предимства на България конкурентната данъчна система на България, насърчаващото бизнеса законодателство и държавната подкрепа, комбинирани с добри транспортни връзки и ниски разходи за работни заплати.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности, за да окаже необходимата помощ на „Фолксваген“. "Българското правителство предложи на „Фолксваген“ максимално допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия ", казва пред австрийската медия Борисов.

Консервативният политик, за трети път министър-председател на България, възхвалява и още предимства на собствената си страна, пише авторът. "Основното предимство на България е постоянното подобряване на бизнес средата в сравнение с други страни от региона", подчертава Бойко Борисов.

Данъчната система на България е опростена. Балканската страна има действащ "плосък данък" от 10% за бизнеса и работещите, обяснява австрийското издание, но има и други данъчни облекчения. "Данъкът върху дивидента върху този вид инвестиции е нулев в страната", казва Борисов.

Шефът на консервативната управляваща партия ГЕРБ също така е в близки отношения с германския канцлер Ангела Меркел, отбелязва изданието. Наскоро правителството в София подкрепи избора на министърката на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен за нов председател на Европейската комисия .

Борисов обещава да покаже на „Фолксваген“, че ще бъде „най-лоялният партньор на най-големия автомобилен гигант в света“. Премиерът се позовава на добрите условия за германските инвеститори в миналото.

"Нашето бъдещо сътрудничество с „Фолксваген“ и други германски компании е гарантирано от най-добрите търговски и икономически отношения, които постигнахме в рамките на ЕС."

„Продължаваме да сме в процес на подбор без да сме поставяли краен срок. През последните месеци прегледахме различни възможности за местоположението на новия ни завод. Сега има списък с най-подходящите. След фазата на изследване сега следва фазата на преговори с останалите кандидати “, заявява говорител на „Фолксваген“ от централата на концерна във Волфсбург.

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.