НачалоРегионални новиниРосен Даскалов няма да се кандидатира за кмет на Русе

Росен Даскалов няма да се кандидатира за кмет на Русе

"Няма да съм кандидат за кмет и общински съветник от ГЕРБ."

Това заяви на първата си пресконференция новия общински ръководител на партията в Русе Росен Даскалов. Бизнесменът бе представен официално от областния координатор, депутата Пламен Нунев, като бе уточнено, че Даскалов ще води местната структура в Русе като изпълняващ длъжността до началото на 2020 г., когато изтича мандатът на сегашното ръководство на партията, предаде "Русе медиа".

Пламен Нунев обясни, че след националното събрание на ГЕРБ и указанията на лидера Бойко Борисов е започнал процес по обновяване на партията, свързано с привличането на нови лица в структурите. Той определи Росен Даскалов като позитивен, много иновативен и човек с много идеи, който има желанието да работи за града. Нунев подчерта, че това няма да е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Русе. „Това е един морален пример, че партийната власт трябва да бъде разделена от изпълнителната, да бъдем близо до хората и да има надграждане на всичко позитивно до момента“, каза Пламен Нунев.

Самият Росен Даскалов се мотивира за влизането си в политиката с желанието си да работи за родния си град, който много обича. „Всеки път, когато се връщам от чужбина в Русе, искам той да изглежда като европейските градове. Заклел съм се пред себе си, пред своите деца и пред лидера Бойко Борисов да бъда честен и съвестен гражданин, отговорен, защото на първо място е моето име и моят имидж“, заяви Даскалов.

Той обясни, че не може да коментира мотивите на премиера да го покани на лична среща и да му предложи да стане общински ръководител на ГЕРБ. По думите му, точно сега не е имал намерение да влиза в политиката, но е приел, за да работи за Русе.

По въпроса дали уставът на партията е нарушен с определянето на Росен Даскалов през главата на общинското ръководство на ГЕРБ, Пламен Нунев бе категоричен, че няма такова нещо. Спазена е процедурата след оставката на Пламен Стоилов като общински ръководител на ГЕРБ и до изтичане на мандата през 2020 г. Изпълнителната комисия е назначила човек за изпълняващ длъжността. Колкото до това дали Росен Даскалов е познат на членовете на ГЕРБ, самият бизнесмен и бивш автомобилен състезател, заяви, че всички го познават и е получил много поздравления и съобщения ,че е крайно време да има такъв човек – деен, който да надгражда партийната структура.

За да няма съмнения в обществото, Росен Даскалов вчера е поискал да се прекрати договора за обществената поръчка, спечелена от неговата фирма през 2018 г. за ремонт и поддръжка на автомобилния парк на общината. Така според него няма да има поводи за спекулации, а и не желае фирмите му да имат връзка с общински или държавни структури.

Пламен Нунев отрече за напрежение между него и кмета Пламен Стоилов, като заяви, че работят перфектно заедно. Той каза, че не е запознат с мотивите на премиера Борисов да свали доверието си от русенския градоначалник, но го е защитил на Изпълнителна комисия пред лидера, който обаче само многозначително е замълчал. Нунев намекна, че Борисов е бил недоволен от разликата само от 600 гласа, с която ГЕРБ изпревариха БСП на изборите за Европарламент през месец май.

По отношение на вчерашните рокади в местната власт, направени от Стоилов, областният координатор на ГЕРБ уточни единствено, че нито бившият зам.-кмет Димитър Наков, нито досегашният ръководител на общинския пресцентър Мария Иванова са членове на партията.

Целта пред ГЕРБ в Русе си остава спечелване на местните избори с кмет от партията и достатъчен брой общински съветници. Ще се търси отново подкрепа от СДС, с който ГЕРБ участва заедно на изборите за евродепутати.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.