НачалоАктуалноЖивко Тодоров: ГЕРБ ще реши в сряда окончателно членския внос в партията

Живко Тодоров: ГЕРБ ще реши в сряда окончателно членския внос в партията

  • 08:55
  • 0
  • 1007

Очаква се в сряда на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да се реши какъв да бъде окончателният размер на членския внос в партията. Сред обсъжданите суми е 100 лв. месечно за членове на изборни позиции като кметове, депутати и европейски представители.

Това съобщи в предаването "Преди всички" Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

“Знаете, че когато субсидията се намалява, трябва да се намери алтернативен начин на финансиране и единият от тях това е членският внос да бъде увеличен, но ще бъдат направени различни категории, като учащи, работещи, неработещи, пенсионери и разбира се, хора на изборни позиции, чийто членски внос ще бъде в пъти по-голям, отколкото на тези обикновени членове“, обясни той.

До един месец местните структури на ГЕРБ ще трябва да се съберат, за да обсъдят кандидатурите за предстоящите избори. След което Изпълнителната комисия на партията ще ги утвърди или отхвърли, посочи още Тодоров.

“Самият форум на ГЕРБ не беше редовен, той беше извънреден с конкретна тема. И това беше подмяна на напусналите членове на Изпълнителната комисия. За всички беше ясно още преди месец и половина какво се случва на практика и смятам, че това беше причината да няма изказвания“, каза пред БНР Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и кмет на Стара Загора, в коментар след форума на ГЕРБ.

В интервю за предаването “Преди всички“ той посочи още, че не знае кои са 10-те човека, които са били против освобождаването на Цветан Цветанов от ръководните постове в партията:

“Нямаме за цел да знаем (кои са – бел.ред.), в крайна сметка е нормално при едно такова гласуване да има хора, които са против или въздържали се, защото няма как да има пълно единодушие по всяка една от темите“.

Кметът на Стара Загора посочи още, че “не е редно се търси отговорност на хора, които са изказали различно мнение“. Според него важната новина от този форум е:

“Важната новина всъщност са посланията, които премиерът направи в края на самия конгрес, и смятам, че това беше във връзка с отговорността, която има всеки едни от членовете на ГЕРБ, който е на съответна позиция, да се запази, да няма самозабравяне, да бъдат по-смирени, по-близо до хората, да няма "смяна в походката" и да няма промяна в поведението, която наблюдаваме толкова много години във влизането във властта на всеки един от политиците“.

Живко Тодоров коментира още и какво ще се промени в ГЕРБ от това, че вече няма да има “незаменим втори“.

“Залага се на по-различно начало, на повече колективизъм, на отбор и аз вярвам, че хората, които са в Изпълнителната комисия, както и въобще всички областни координатори на ГЕРБ, и хората, които по места ще работят повече заедно и ще търсят общо решение на проблемите…“, заяви Тодоров.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.