НачалоАктуалноЛидерът на БСП-София посрещна посланика на САЩ в централата на столичните социалисти

Лидерът на БСП-София посрещна посланика на САЩ в централата на столичните социалисти

  • 09:57
  • 0
  • 694

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов посрещна посланика на САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин в централата на столичните социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той беше специален гост на традиционната дискусия, организирана от клуб "Млад дипломат" към ГС на БСП-София, с председател Николай Маринов. Американският дипломат, чийто мандат изтича след няколко седмици, направи оценка на отношенията между САЩ и България. Калоян Паргов поздрави Ерик Рубин за професионализма, с който ще бъде запомнен неговият мандат в България. А в края на срещата му подари икона на "земния ангел" Св. Иван Рилски - небесния закрилник и покровител на българския народ.

"Не се поддадохте, както някои ваши предшественици, на изкушението да давате наставления през медиите", обърна се лидерът на БСП - София към американския посланик. Калоян Паргов отбеляза факта, че Ерик Рубин е посланикът на САЩ с най-дълъг мандат в България. "Това е висока оценка и на Държания департамент за вашата работа, каза още Калоян Паргов. - Вие сте и първият американски официален представител, който прекрачва прага в Дома на Градската организация на БСП в София, като не броим, разбира се, Гюс Хол - генерален секретар на Американската комунистическа партия".

Калоян Паргов отбеляза и добрите и ползотворни контакти на Ерик Рубин с представители на целия политически спектър в България през мандата му. Според него вече е време за различна основа, на която да стъпят отношенията между България и САЩ, а именно – увеличаване на американските инвестиции в страната ни и на Балканите. "За нас е ясно, че политиката на Балканите на САЩ, като Велика сила, винаги се е базирала на три водещи линии - сигурност, енергетика и сдържаност, коментира той. - Мисля обаче, че е дошло времето за четвърта водеща линия, която да стане различна основа на нашите отношения, а именно – увеличаване на американските инвестиции в България и на Балканите.

Националните ни интереси се опират на три стълба - стабилност, регионално сътрудничество и решението на един романтичен за България драматичен въпрос – Македония – и увеличаване на чуждестранните инвестиции, от които отчаяно се нуждаем предвид състоянието на нашата икономика. И точно на това място можем да намерим пресечна точка на българо-американските интереси. За нея си заслужава да говорим и с вас, и с бъдещия американски посланик у нас Херо Мустафа, която ще посрещнем най-сърдечно. Надяваме се тя да продължи и да задълбочи този диалог и да го доведе до конкретни резултати".

Н. Пр. Ерик Рубин призна, че напуска България след няколко седмици с известна тъга, но обеща да запази приятелствата и връзките си с нашата страна и да се върне пак тук.

"Искам да подчертая, че взаимоотношенията, които имаме с България, се характеризират с тясно сътрудничество с всички основни водещи политически партии, каза той. - Най-вече искам да отбележа особено тясното и позитивно сътрудничество, което сме имали през годините с БСП. Тук бих искал да кажа, че всяка година над 5000 млади българи посещават САЩ в рамките на програмата за летни студентски бригади. Досега над 100 000 души са се включили в тази програма".

Американският дипломат добави, че взаимоотношенията с България вече обхващат много области, а една от тях е икономическото развитие. "Нашият основен приоритет в това отношение е създаването на добри работни места с подходящи заплати за младите българи, за да се върнат те от чужбина или въобще да не напускат страната. Американските инвестиции в България през последните 25 години е нещо, с което ние много се гордеем. Благодарение на тях тук бяха създадени десетки хиляди работни места", коментира той.

Ерик Рубин добави, че приоритет на САЩ е да помогне на България да гарантира енергийната си сигурност. "В това отношение нашата основна цел е диверсификацията, каза той. - Така страната ще има достъп до множество източници на енергия, а конкуренцията ще спомогне за намаляване на цените. Затова ние очакваме с нетърпение най-важната стъпка - завършването на интерконектора между Гърция и България. Благодарение на него през следващата година в страната ще може да пристигне газ от Азербайджан".

Посланикът на САЩ отбеляза също, че от началото на миграционната криза Америка много тясно си сътрудничи с България и помага да опази и гарантира сигурността на границите си. "САЩ и България си сътрудничат успешно в областта на модернизацията на отбранителните способности, както и във военната област, коментира Ерик Рубин. - Помагаме също на България, като член на НАТО, да увеличи оперативната си съвместимост с останалите страни-членки на Пакта. В тази връзка страната се нуждае от модерно военно оборудване, съвместимо с НАТО, така че българските военни да вземат достойно участие в съвместни операции, както и да отбраняват родината си".

Американският дипломат разкри също, че се гордее със сътрудничеството с България в областта на запазването на културните и исторически ценности, както и в сферата на образованието.

 

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.