НачалоАктуалноВалери Симеонов: ГЕРБ се коалира с ДПС, субсидия от 1 лв. ще доведе до двупартиен модел

Валери Симеонов: ГЕРБ се коалира с ДПС, субсидия от 1 лв. ще доведе до двупартиен модел

  • 09:04
  • 0
  • 626

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на БНТ, че предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на глас ще "ликвидира тотално многопартийната демокрация". Според Симеонов американският модел, който е предложен, ще ликвидира всички малки политически сили и ще доведе до двупартиен модел.

"Цялата тази тема започна с един ненормален начин за правене на политика - политика на емоция, политика на инат."

Така Валери Симеонов коментира предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на глас, което се очаква днес парламентът да гласува на второ четене. Той каза, че това предложение не е обсъждане в коалиционен съвет, според него не е коментирано и в ГЕРБ - дори те били изненадани от предложението на премиера.

"Такова предложение ликвидира тотално многопартийната демокрация.", каза Симеонов и допълни, че многопартийната демокрация е най-висшата форма на демокрация, постигната от обществото.
"Премахване на субсидиите спрямо партии всъщност превръща системата точно в някакъв американски модел, който в България ще бъде афганистански, а не американски. Какво представлява американския модел? Финансиране, от което остават две партии"

Партиите от коалиция "Обединени патриоти" не са обсъждали предложението.

"Вчера се събрахме с ръководството на ВМРО и си дадохме една трезва равносметка, че това решение не трябва да продължава своя път към пленарна зала и трябва да бъде най-малкото отложено, за да има консултация с всички политически сили."
Симеонов изтъкна, че ГЕРБ е нарушил коалиционното споразумение и приоритетите на управляващата коалиция, и че "влезе в коалиране с ДПС".

"Нека ГЕРБ да реши кой иска да му бъде партньор в това управление. Ако иска ДПС, да заповяда."
Валери Симеонов настоява за спешен коалиционен съвет на управляващата коалиция.

Той припомни, че през 2015 година "Патриотичен фронт" (тогавашната коалиция между ВМРО и НФСБ) е направила предложение за намаляване на субсидията на 6 лева.

"Безспорно е вярно, че тази субсидия е безкрайно раздута, тя трябва да бъде намалена. Но ликвидирането на субсиидите води всъщност до ликвидиране на възможността не само да съществуват малките партии като нашата, като тези на колегите, но и навлизането на нови политически партии."
За Симеонов този начин на водене на политика, популизмът, който той определи като "подмазване на простолюдието", е обиден за всички интелигентни хора в държавата.

"Има модели в Европа, има модели на смесено финансиране. Трябва да се намали субсидията, но от друга страна трябва да се даде възможност и за финансиране. Но не неограничено. Този, който е на власт, фактически той командва фирмите."
Относно участието на бизнесмени във властта, според него не бизнесмените стават политици, а политиците - бизнесмени. Като един от най-големите примери за това Симеонов посочи Ахмед Доган.

Във връзка с приетите нови разпоредби за шума, които Народно събрание окончателно прие вчера, Симеонов коментира, че се чувства удовлетворен.

"Има един закон, който е прост, опростен, действен, елементарен и който задължително ще доведе до резултатност в борбата с тази болест на цивилизацията."
Той допълни, че строителните дейности също влизат в рестрикциите на закона. Контролът ще се упражнява през деня от Регионалните здравни инспекции и съответните министерства.

Като пример той даде Министерство на транспорта, което да контролира шума за корабите, които плуват около брега със силна музика. А в тъмните часове само и единствено полицията ще е отговорна.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.