НачалоАктуалноДжамбазки коментира Сидеров, субсидиите и предстои ли провал на сделката за изтребителите

Джамбазки коментира Сидеров, субсидиите и предстои ли провал на сделката за изтребителите

  • 14:37
  • 0
  • 1068

„За личните нападки Волен Сидеров ще има възможност да даде обяснения на дълго и на широко пред Софийския районен съд“, обяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО.

„Няма да оставя нито една лъжа, нито една клевета и нито една обида без отговор, защото това не е почтено. Няма да натоварвам или превръщам ВМРО в заложник на лични битки“, каза той в предаването „12+3“.

Нападките на Сидеров евродепутатът от ВМРО коментира така: „Не е честно към българските граждани. Не може в МС партия „Атака“ да купува самолетите (“Атака“ е подкрепила сделката в МС през министър Караниколов), а извън МС председателят на партията да я критикува тази сделка. Отдавам го на катастрофалния резултат на тази политическа сила. Вероятно при тях има огорчение от това, че ВМРО има 7 пъти по-голям резултат. Може би това ги кара да говорят такива странни неща“.

Според Джамбазки сделката за самолетите няма да се случи при тези финансови параметри. „България няма да купи самолети на тази цена“, категоричен е той и добави:

„Това е въпрос на преговори. Ако Американската страна продължава да не разбира, че България е сложила таван, който ние можем да си позволим, те просто не разбират начина, по който се водят преговори. Ако няма справедливо решение, няма да има сделка, преминава се към следващия кандидат в тази процедура и ако там не стане, се прави друго. Но България трябва да влага усилия в обновяването на своята отбрана“.

За евроизборите Ангел Джамбазки декларира, че кампанията им е финансирана само с пари от субсидията. Той е категоричен, че трябва да бъдат намалени партийните субсидии, за да бъде възстановено чувството за справедливост на българските граждани. За предложението на премиера Борисов субсидиите на партиите да бъдат 1 лев за глас, той коментира:

„Крайно време беше да се направи това предложение. То дори е закъсняло, но по-добре късно отколкото никога. В предишните два мандата на НС на два пъти внасяхме подобни предложения за намаляване на партийната субсидия и те не бяха приемани конюнктурно и в разрез с очакванията на българското общество“.

Евродепутатът не знае мотивите на премиера за решението, но предполага, че то е повлияно от скандала с надплатените субсидии. Той попита защо все още няма виновни лица, уволнени или наказани в Министерството на финансите за този случай:

„Министър Горанов трябва да издири виновните и да ги накаже задължително. Това е абсурдно. Става дума за недопустимо поведение от страна на чиновниците в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, така и на Министерския съвет да се вземат бързи действия“.

Джамбазки заяви готовността на ВМРО да върне надвзетите суми за 3 години назад.

Според евродепутата все пак, ако някоя партия има афинитет към политическа корупция, тя ще се занимава с това без значение от размера на субсидиите.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.