НачалоОбществоЦацаров подгони къщи за гости в Благоевградско

Цацаров подгони къщи за гости в Благоевградско

  • 11:38
  • 0
  • 1110
По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров полиция и данъчни извършват проверка на 4 къщи за гости в община Рила, построени с пари по европроекти, пише struma.bg.
Една от къщите за гости, обект на проверка, е на преподавателя по архитектура, гл. асистент д-р арх. Ангел Мазников от София. Тя е регистрирана на фирма „Рила инвест” ЗГМ. Къщата се намира на центъра на Рила, зад общината. Другият обект на проверка е къщата за гости „Дяволски води” в с. Пастра на Зорка и Атанас Андонови от Рила. Те са взели от ДФ „Земеделие” 191 601, 81лв. Собственикът на борса „Виктория” в Благоевград Николай Николов също е построил къща за гости в сгушеното в планината до Рилски манастир с. Пастра.
Той е получил финансиране от ДФ „Земеделие” в размер на 262 398,00 лв. Популярният благоевградчанин Любомир Палаханов, който е председател на Комисията за защита на потребителите в Благоевград, е построил с европари къща за гости „Айя” в с Смочево. Както „Струма” писа, по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров се извършват проверки в цялата страна на къщи за гости, които са построени със средства по проект на ДФ „Земеделие”. В Сапарева баня проверката стартира преди около месец, но все още няма оповестени резултати. В момента се проверява документацията на 19 къщи за гости. Проверка в регистъра на бенефициентите, получили плащане по програма за къщи за гости по Мярка 4.1, показва колко пари са взели от фонда собственици на къщи за гости в Сапарева баня. Синът на бившата директорка на дирекция „Финанси” към Общинска администрация Калинка Андреева – Светослав, е построил комплекс „Андреевите къщи” с 244 783 лв. от ДФ „Земеделие”.
Дъщерята на бизнесмена от Сапарева баня Лазар Маргин – Диана, е взела от ДФ „Земеделие” 391166,00 лв.за изграждане на хотел „Дерибел” в Сапарева баня. Диляна Маркова от София е получила 281 919,00 лв. за преустройство на жилищна сграда в къща за гости, изграждане на барбекю и ограда. Част от тези средства са използвани за платформа за организиране на мероприятия, свързани с местния фолклор и балнеология. Хотел „Виа Лагус” пък е построен с 390 189,23 лв. отпуснати от ДФ „Земеделие” на собственика на кърджалийската фирма “Видински-79”. Георги Русев от Сапарева баня, който в момента живее и работи в Англия, е получил за пристройка към жилищна сграда и превръщането й в къща за гости 208 011,82 лв. Кирил Кръпачински от Сапарева баня, който е собственик на фирма от 2011 г., е кандидатствал с проект за къща за гости пред ДФ “Земеделие” и му е отпусната сумата от 101 978,00 лв. Съпругата на Николай Говедарски – Невена, съдружник в “Рила турс”, е построила две къщи за гости на стойност 131 837,78 лв. “Рила турс 2010”, на която собственици са Николай Говедарски и Николай Мертекчийски, е изградила хотел на Паничище за 363 875,16 лв. от ДФ “Земеделие”.
От парите, отпускани от фонда, се е възползвала и дъщерята на дупнишкия нотариус Стефан Сотиров, собственичка на фирма “Виктория Георгиева-Юлия”, която е получила финансова помощ в размер на 387 352,61 лв. Галина Креканова от Сапарева баня е взела от ДФ “Земеделие” 289 120 лв. за къща за гости в курортното градче. Даниела Манчева от Бобошево е получила като бенефициент по програма на ДФ “Земеделие” 185 970,54 лв., с които е построила къща за гости в Бобошево. Николай Арсенов от гр. Кочериново е взел 170 948 лв. за къща за гости в Кочериново.
Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.