НачалоОбществоДаниела Дариткова: Създаването на орган за сигнали ще бъде за заздравяване редиците на ГЕРБ

Даниела Дариткова: Създаването на орган за сигнали ще бъде за заздравяване редиците на ГЕРБ

  • 18:46
  • 0
  • 538

Дали партиите се знаели за надвзетите партийни субсидии и са си замълчали, коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р  Даниела Дариткова.

"Има възможности за различно тълкуване на членовете на закона, които бяха обект на промяна. Искам да почетртая, че с тази законодателна промяна се дефинират ясно и точно ангажиментите на партиите и как ще бъдат възстановени надвзетите суми, грешката е поправима. Партиите не са забелязали тази разлика, никой не е тръгнал да изчислява, това се прави по специална формула" каза д-р Дариткова.

Тя обяче каза, че е некоректно БСП да искат оставка на финансовия министър Владислав Горанов, защото те също са получии субсидията и са се подписали под това.

"Отсъствието на БСП в парламента беше грешка, надявам се, че е било отчетено и от БСП, защото това бе отчетено и от избирателите, това се видя на изборите, нелогично е да се лишиш от трибуна, където  да излагаш политики, а да влизаш в партизанска борба",  анализира тя излизането на БСП от парламента.

По отношение искането от страна на ДПС за намаляване ДДС на хляба и лекарствата, Дариткова каза, че няма да даде определение дали това е попоулитско.

"След като има подкрепа при двете опозиционни партии, на първо място трябва да се чуят експертите, как ще намалеят приходите, трябва е ясно какъв ще бъде рискът за социалните плащания, трябва да е ясно дали тази намалена цена ще стигене до крайния потребител. В здравна комисия сме обсъждали това и дали да не се намали ДДС на лекрствата, които се плащат от НЗОК. Трябва да се направи сериозен дебат, преди да се пристъпи към решения", обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Лансираната от премиера идея за безплатни храни в детските градини Дариткова коментира така: "Ние сме постигнали икономическа стабилност и можем да обърнем поглед към повишаване на социалните придобивки на гражданите, дошло е време, когато това да се реализира в една стабилна икономика. Вярвам, че след като премиерът е подел темата, ще бъдем победител пред финансовия министър, когато трябва да се обосновем за това."

Оставката на Цветан Цветанов Дариткова определи не като някакъв прецедент в ГЕРБ. "Ние сме готови с такова действие, това е личен акт, оценката е дадена от г-н Борисов, партията е жива и динамична, и ще продължи да се развива. Това ни кара да бъдем отговорни, всеки в ГЕРБ знае, че е изключително отговорен и открит в действията си, да носи винаги в себе си отговорност, този морален коректив остава. При нас няма разделение и пристрастия. Вярвам, че Цветанов завинаги е приел идеята ГЕРБ и няма да й изневери", каза Дариткова.

По думите й създаването на орган за жалби и сигнали в ГЕРБ ще бъде нещо като Етична комисия и ще бъде за заздравяване редиците на ПП ГЕРБ.

Шо се отнася до коалиционните партньори от Обединените патриоти Даниела Дариткова обясни, че предстои среща на коалиционния съвет, нормално е след две години да се направи преглед на програмата, какво е изпълнено, какво остава да се направи, това е нормално, никой не е поставил условия, не отиваме на пазарлък, а на анализ, обясни тя преразглеждането на коалиционното споразумение, за което дадоха вече заявка от ВМРО.

 

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.