НачалоАктуалноМинистър Димов: Наложени са 7 глоби по договори за над 7 млн. лв. на община Асеновград

Министър Димов: Наложени са 7 глоби по договори за над 7 млн. лв. на община Асеновград

  • 15:11
  • 0
  • 1037

Над 7 милиона лева финансови корекции ще трябва да заплати община Асеновград заради незаконосъобразност на проведени процедури по Закона за обществените поръчки и сключени договори с изпълнители.

Това стана ясно след питане на народния представител Христо Грудев до министъра на околната среда и водите Нено Димов. Д-р Грудев поиска подробности около проекта за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за град Асеновград. Той попита министър Димов на какъв етап е физическото и финансово изпълнение на проекта и кога се очаква окончателното приключване на дейностите по сключените договори? Колко и какви финансови корекции са наложени на община Асеновград и в какъв размер от УО на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“? Обжалвани ли са и на какъв етап са съдебните дела?

От отговора на министър Нено Димов става ясно, че строителните и монтажни работи по водоснабдителната и канализационна мрежа в обхвата на проекта са възложени по два отделни договора с изпълнители и към настоящия момент са завършени, като е подписан Констативен акт 15 за установяване годността за приемане на строежите. Другата основна строителна дейност от обхвата на проекта – проектиране и изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) на гр. Асеновград все още не е завършена.

Строителството на обект ПСОВ-Асеновград е спряно, като е съставен Акт за установяване състоянието на строежа при спиране на строителството (Акт обр. 10). След възобновяване на строителството, може да се даде реалистична прогноза за завършването на проекта, съобразно представен работен график. Финансовото изпълнение на целия проект е 90 % от безвъзмездната финансова помощ. В резултат на извършен последващ контрол за законосъобразност на проведени процедури по Закона за обществените поръчки и сключени договори с изпълнители са наложени общо 7 финансови корекции по договори.

Общият размер на наложените финансови корекции, определени върху договорените разходи по проекта възлиза на 7 154 386 лв. Във връзка с издадените от Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма Околна среда 2014-2020 индивидуални административни актове за установяване на нередност и респективно налагане на финансова корекция са заведени 5 бр. съдебни производства, като във всеки един от случаите съдът е потвърдил наличието на нередности и финансова корекция.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.