НачалоКметски избориИвелина Василева: Ще продължим да работим за развитието на икономиката

Ивелина Василева: Ще продължим да работим за развитието на икономиката

Нашата основна грижа като политици както на местно ниво, така и на европейско ниво - е хората да живеят по-добре в чиста и здравословна среда, да имат стабилна перспектива, добра инфраструктура и сигурност. Именно затова фокусът ни е върху изграждане на добра инфраструктура и подпомагане на усилията за опазване на околната среда, ръка за ръка с развитието на икономиката и инвестицията в младите хора. Това заяви кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Ивелина Василева по време на форум „Бизнес закуска“ на тема „Възможности, които предлага Европейското финансиране за развитие на българския бизнес“ в Перник. В срещата участие взеха областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, областният координатор на ПГЕРБ-Перник Мирослав Милоров, председателят на КРИБ-Перник Георги Милев и предприемачи.

„На хората от бизнеса дължим добрите икономически показатели, постигнати през последните години. От 2014 година досега ръстът на БВП е 9%. Доходите на хората се повишават. Само за тези 5 години средната работна заплата се повиши с 40%. Минималната с 60 %. Има увеличение на социалните помощи, на подкрепата за хората в третата възраст, на уязвимите групи. Това става само с възможностите, които бюджетът осигурява. А той се пълни от икономиката на страната. Създават се нови производства и се разширяват съществуващите. Икономическият ръст на страната ни е устойчива тенденция за положителни резултати - 3.8 през 2018 година, с тенденция за повишение. На фона на европейския растеж, който е средно процент и половина, България се движи добре“, посочи Ивелина Василева. Тя отбеляза, че Перник е град с много сериозен потенциал, благодарение на природните дадености, близостта до столицата, добрата инфраструктура и свързаността, които предпоставят възможности за развитие на бизнеса.
„Работим и на национално и на европейско ниво за облекчаване на административната тежест , редуциране на излишната бюрократична тежест и намаляване на регулациите“, подчерта кандидатът от ГЕРБ и СДС. Тя оцени високо усилията, които българският бизнес полага, за това да се съблюдават и стриктно да се спазват екологичните изисквания.
„Ще продължим да работим освен за изпълнение на екологичните норми, за въвеждане на кръгова икономика, при която в линията на производство в крайната фаза не остава нищо излишно, и извличане на ценни компоненти в отпадъците. Това ще ни даде много шансове за въвеждане на нови технологии и иновации, което се подкрепя от ЕС. Европейските фондове също са ресурс, който не бива да бъде подценяван. В момента се разработва многогодишната финансова рамка и бюджетът за следващия програмен период 2021- 2027. Средствата, които към настоящия момент са договорени за България, са увеличени с 4 млрд. и първата и най-важна задача в новия Европейски парламент е да защитим това при гласуването. Отново ще разчитаме на кохезионната политика за подкрепа на социалните потребности, намаляване на различията между регионите, изграждането на добра свързаност и инфраструктура, повишаване на конкурентоспособността, но и на модернизацията и подкрепата на производство на промишлеността. Мерките, касаещи и енергийната ефективност и технологичното обновление, ще продължават да имат висок приоритет“, коментира още Ивелина Василева. Тя отбеляза, че България ще настоява да бъде отчетен фактът, че у нас минимум 40% от енергийния микс се произвежда от лигнитни въглища.
„Това е част от компонентите на националната сигурност и е необходимо да бъдат отделени повече средства за модернизация и технологично обновление на производствата“, заяви кандидатът за член на ЕП. Тя беше категорична, че страната ни заема своето достойно място в европейското семейство и го е доказала както по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, така и през всичките тези 12 години, в който страната ни е член на ЕС.
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отбеляза, че ГЕРБ, в партньорство със СДС, се явява на европейския вот с най-добрата листа, в която всеки кандидат притежава опит и експертност в своята сфера.
Областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска посочи, че и на местно, и на национално, и на европейско ниво ГЕРБ ще продължава да работи за по-добри условия за българския бизнес. Тя припомни високата оценка на Европейската комисия, която поставя България в Топ 3 на държавите с очакван най-висок икономически растеж.
„Бизнесът на Перник е този, който успява да придаде допълнителна стойност на нашия живот, защото осигурява догори и дава стоките и услугите, от които се нуждаем. В област Перник имаме представители на добивната и преработвателната промишленост с широка гама производства. Винаги търсим и намираме диалога с работодателите, защото успешното управление на страната е възможно само в съвместен работен режим“, заяви председателят на Жени ГЕРБ-Ирена Соколова. Тя подчерта важността на това България да може да разчита на хора, които отговорно и компетентно защитават интересите й в Европейския парламент. „Ивелина Василиева, в качеството си и на зам.-министър, и на министър на околната среда и водите, и на народен представител и защитник на интересите на бизнеса - е отстоявала позицията екологичните стандарти да бъдат добре оразмерени и добре съпровождащи местните производства“, отбеляза тя.
„Предстоящите избори са изключително важни, защото спокойствието, което усещаме днес в държавата, трябва да продължи. Необходимо е да запазим стабилността в държавата, защото това е другият решаващ фактор за добрия бизнес климат“, отбеляза областният координатор на Предприемачи ГЕРБ Мирослав Милоров.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.