НачалоКметски избориВалери Жаблянов: Икономиката на България трябва да получи тласък и възможност за ръст на заплати

Валери Жаблянов: Икономиката на България трябва да получи тласък и възможност за ръст на заплати

"За България тези избори също са решаващи. От избора на 26 май ще зависи в страната, в скоро време, да има ново управление, ново парламентарно мнозинство с нови приоритети. Половината от работната ръка и трудов потенциал са изгубени, няма как по този начин да разчитаме на догонващо развитие по отношение на останалите страни в съюза. Икономиката на България трябва да получи тласък и да има възможност за чувствителен ръст на заплати, социални плащания и подобряване на трудовото законодателство". Това заяви кандидатът за евродепутат Валери Жаблянов на среща в Хасково.

„Европа е на кръстопът. Европа е изправена пред важен избор- или управление на социалистическите партии, или управление на десницата отново, чиято управленска философия за Европа доведе гръцката и португалската финансова криза, бунтовете на “жълтите жилетки” във Франция, напрежение вътре в ЕС между отделните държави, развитите държави и периферията“, каза още той. По неговите думи тези избори се явяват решаващи за това- накъде ще поеме ЕС след избора на нов парламент. "В края на миналата година е имало очаквания за прилив на гласове към националистическите партии и крайната десница, ситуацията от последните месеци е различна. Наблюдава се процес на консолидиране на левите партии в Европа", обясни той.

„Посрещаме последната седмица преди изборите с оптимизъм за успешно представяне на БСП. Оптимизъм за това, че българските граждани с леви политически убеждения ще дадат своя глас за бюлетина №18 и за нашата листа за Европейския парламент“, допълни той. По неговите думи, докато в първите дни от кампанията се е забелязвало някаква апатия, днес нещата са променени и БСП успя да представи своята управленска алтернатива за развитието на Европейския съюз и България. Според него гражданите са заредени с очаквания за една по-справедлива България, едно по-ефективно държавно управление и едно по-сериозно авторитетно присъствие на българската държава във всички институции и органи за управление на ЕС.

По-рано през деня Валери Жаблянов се срещна с жители на с.Узунджово. Той посети мемориалния комплекс и музейната експозиция, посветени на историята на летище - Узунджово. “Гигантска е разликата между едно село в България и едно в Унгария. Там има обществен живот, млади хора, производствени мощности, работни места. Въпросът не опира до това колко хора живеят в едно населено място, по-важно е какъв е цялостният подход, цялостната политика. Длъжни сме да създадем условия за поминък в селата, да създадем условия младите да се върнат” подчерта Жаблянов.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.