НачалоКметски избориЗащо растящият популизъм и миграцията станаха център на дебата в Брюксел?

Защо растящият популизъм и миграцията станаха център на дебата в Брюксел?

Защо растящият популизъм, миграцията, климатичните промени станаха център на дебата в Брюксел и ще повлияе ли той на активността на вота? Тези въпроси коментираха социологът Боряна Димитрова и политолозите Любомир Стефанов и Христо Анастасов в ефира на Bulgaria on Air.

"По всяка вероятност заради присъствието на националисти и популисти в следващия парламент ще се наложат едни по-сложни коалиции вероятно с по-голям брой партии, които ще дадат вероятно и нова динамика на начина на приемане на решенията, включително с Европейския съвет, защото не само Европейският парламент решава. Ще видим едни по-сложни и по-нюансирани политически решения, защото няма да се вземат по същия начин, по който са били взимани досега“, коментира в предаването "Брюксел 1" социологът Боряна Димитрова след големия предизборен дебат между 6-имата водещи кандидати на европейските партии за изборите.

"От дебата виждаме, че се засилват и такива механизми, които да позволят в по-голяма степен контрол на правилата. Това е едно от нещата, които българите очакват от Брюксел. Именно защото имат голяма степен на недоверие към собствената ни правосъдна система очакват Брюксел да съдейства за спазването на правилата в България", добави още Боряна Димитрова.

"Трябва да се обясни на европейските граждани, че трябва да платят огромен ресурс, за да си купят сигурност, в това число и изнасянето на сигурността в съседство", каза политологът Христо Анастасов.

"Несигурност в Африка означава катастрофа в Европа. Европа геополитически може да бъде заплашена само от две посоки - от изток и от юг,“ коментира още той. „Ако говорим за Африка, която да не бъде заплаха, това ще е Африка, която ще е просперираща и стабилна. Това означава, че трябва да изнесем нашия успешен ред в Африка", смята още Анастасов.

"Чух грандиозна заявка за това как всички се съгласихме да се справим с проблемите с климата. Как, кога, колко ще ни струва, кога ще го направим? Говорим за намаляване на въглеродни емисии, за нулев ефект, за какво ли още не. Само че има един проблем – ние това в Европа това можем да го направим, само че цената ще я пратим в Азия и в Африка, най-вероятно и в Латинска Америка. Ние в Европа ще бъдем отново с чисти ръце, нашите въглеродни емисии ще спаднат до нула, някой друг ще плати цената“, пък посочи политологът Любомир Стефанов

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.