НачалоАктуалноВладимир Путин: Покланяме се на всички ветерани от поколението на победителите

Владимир Путин: Покланяме се на всички ветерани от поколението на победителите

  • 13:19
  • 0
  • 908

Защитата на истинските герои на Великата отечествена война е свято задължение, когато в редица страни "безсрамно лъжат децата си" за войната и "предават предците си".

Това заяви руският президент Владимир Путин, който говори на парада на победата на Червения площад.

"Споменът за Великата отечествена война, неговата истина е нашата съвест и наша отговорност. Днес виждаме как в редица държави умишлено изкривяват събитията от войната, боготворят онези, които, забравяйки за честта и човешкото достойнство, безсрамно обслужват нацистите, лъжат децата си, предават предците си ”, каза Путин.

"Нашето свещено задължение е да защитаваме истинските герои. Покланяме се на всички ветерани от  поколението на победителите", подчерта президентът. Той отбеляза, че ветерани от Великата отечествена война живеят в различни страни, но техният подвиг е "невъзможно да бъде разделен". "Винаги ще уважаваме всички вас, прославяме Победата, която беше и остава същата за всички", увери Путин.

Припомняйки надписа на стените на Брестската крепост "Аз умирам, но не се отказвам", руският лидер отбеляза, че "милиони хора са мислили така и са направили това по време на Великата отечествена война, борейки се за родината си в решителните битки край Москва и Сталинград, при Курската дъга и на Днепър. "

"Победата бе спечелена от смелостта на участниците в защитата на древните руски столици - Киев и Велики Новгород, безстрашието на защитниците на Смоленск, Одеса, Севастопол, безграничният стоицизъм на жителите на обсадения Ленинград", продължи Путин. Той отбеляза, че на всяка крачка са извършени "подвизи на огромна духовна сила", а често и от много млади хора: например, повече от половината от героите на Съветския съюз са получили тази титла на възраст под 25 години.

Путин нарече клетвата на защитниците на крепостта Брест основната гаранция за непобедимостта на руските оръжия. “Тази заповед  не е забравена, тази клетва е приета от сегашното поколение защитници на Отечеството и е основната гаранция за абсолютната надеждност и непобедимост на руското оръжие”, подчерта държавният глава. Той добави, че думите на нейните защитници: „Умирам, но не се отказвам”, написани по стените на крепостта, звучат като клетва и заповед.

Путин подчерта, че победата над фашизма е на специално място сред победите на руските оръжия. Държавният глава я нарече "възмездие на нацистите за всичките им жестокости, защото те смятаха, че са най-високата раса и отприщи ужасна война". "Много държави се примириха с тази безсрамна сила и безнаказаността на очите на нацистите", каза президентът. "Те мислеха, че могат да смажат Съветския съюз, хилядолетната историческа Русия, в рамките на няколко седмици.

„Мнозина отидоха направо от училище и останаха там завинаги, на фронтовата линия, не знаеха щастието на любовта, семейството и раждането на децата. Войниците на страната им не пощадиха живота си заради свободата си, заради мирно бъдеще за всеки от нас. Нека забравим смелостта и саможертвата, прекомерната цена, която се плаща за Победата, и покланяме главите си пред спомена за синове, дъщери, бащи, майки, дядовци, съпрузи, съпруги, братя, сестри, братя-войници, роднини, приятели. с нас ”, заяви Путин, след което обяви минута мълчание.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата срещу тероризма, екстремизма и нео-нацизма, каза президентът. "Направихме и ще направим всичко необходимо, за да гарантираме високата бойна способност на нашите въоръжени сили, отбранителния потенциал на най-модерното ниво, ще укрепим още повече авторитета на военната служба, авторитета на войниците и офицерите, защитниците на Отечеството", каза президентът. "В същото време Русия е отворена за сътрудничество с всички, които са готови да се противопоставят на тероризма, неонацизма и екстремизма на практика", добави той.

Според Путин "колективната съпротива на носителите на смъртоносни идеи отново е от решаващо значение". "Призоваваме всички страни да осъзнаят нашата обща отговорност за създаването на ефективна, еднаква за всички система за сигурност", каза руският лидер.

Путин отбеляза, че руският народ "знае какво е война", което е донесло скръб на всяко семейство и свещено почита доблестта на войниците на Победата. "В тяхна чест са нашите военни паради, гръмотевиците на поздравите и колоните на безсмъртния полк. Денят на победата винаги събира, обединява всички поколения, отваря сърцата да се срещнат помежду си", каза президентът на Руската федерация. Според него тези искрени чувства обединяват цяла Русия в този ден. "Гордеем се със солидарността си, радваме се, че нашите деца и внуци са с нас, че можем да им дадем свещен спомен за героичните постижения на нашите бащи и дядовци. И за да бъдем сигурни, че техният подвиг, техните победи ще живеят вечно. Честит Ден на победата! Ура! ”, Председателят на Руската федерация се обърна към участниците в парада.

Путин смята, че победата във Великата отечествена война се усеща все повече и повече. "Всяка година все повече и повече усещаме моралната сила на този безпрецедентен подвиг, осъзнаваме вечната стойност на военния триумф на нашите хора. Той защитаваше, спасяваше Родината, стана надежда, опора за цялото човечество, основният освободител на народите на Европа" Парад на победата.

Путин нарече Деня на победата "деня на нашата гордост и скръб, нашата неограничена благодарност към защитниците на Отечеството, които победиха нацизма". "Днес всички те са на подиума на великата победа", е убеден президентът. Той отбеляза, че защитниците на Родината "воюваха и работеха, вървяха по жертвения път на нечовешки изпитания, стояха в гъстотата на крепостите в разгара на битката, всички издържаха, даваха всичко, което можеха и постигаха, пострадаха от Победата".

Руският лидер каза, че отстъплението и тежките загуби от първите години на Втората световна война не разрушиха хората. Той отбеляза героизма на задните работници, които представляват "втория фронт" през тези години, предаде ТАСС.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.