НачалоКметски избориБойко Борисов: Ако се докажат нарушения на Порожанов ще го отстраня и ще го дам на прокурор!

Бойко Борисов: Ако се докажат нарушения на Порожанов ще го отстраня и ще го дам на прокурор!

Това е един от успехите, още когато папата беше тук, благодарих на полицаите и докторите, които работиха 3 дни, без нито един проблем свързан с посещението, да се справят. Папа Франциск нарича нашият патриарх брат и свят човек, поклони се, целуна иконата, отправи прекрасно послание за Кирил и Методий като основа на българщината". Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по БТВ. "Папата изрично каза, да се строят мостове и пътища. Тази свързаност не са само пътища, а и културната ни свързаност", посочи премиерът.

Той разкритикува и хората, които видяха в думите на папата призив да приемаме нови бежанци. "Няма човек, който бягащият от война или природно бедствие да не го подслониш. Говорим за тези хора, за болния, за хората в неравностойно положение, за хората, чиито близки са избити, за тях да ги подслоним, докато спре войната. Затова Европа ме послуша за изнесените центрове за бежанци - в Турция има 4 млн. души", припомни Борисов.

Той отрече на четири очи с папата някога да е повдиган въпроса да приемаме вълна от мигранти. "Това е жълта, кафява новина, гадост. Какво ли ще измислят за Господ, ако слезе", възмути се Борисов и препоръча акцентът на посещението на папата  да бъде върху Кирил и Методий и тяхното дело за българщината."Нелегалната миграция е нещо съвсем отделно. Затова нашата граница се пази най-добре в Европа", каза Борисов.

По отношение на искането на БСП да излезе в отпуск докато тече еврокампанията, Борисов предложи "да бъде пратен в Белене и да бъде убит". "Ако БСП смята посещението на папата като участие на предизборната кампания, ми се вижда прекалено дори за техните представи. На парада бях, но президентът Румен Радев ни нападна тежко в изказването си", каза Борисов и препоръча БСП да внесат в ЦИК жалба и срещу държавния глава.

"Нека 120 000 души от Ямбол да кажат дали да се оттегля след решението ми да се отпуснат 27 млн. за болницата в града. 20 млн. дадохме днес за нови училищни автобуси. Не съм участвал в нито едно предизборно мероприятие, аргументира се Борисов.

По отношение на имотните скандали и разкритието, че Румен Порожанов е купил евтин апартамент, Борисов каза: "Извиках го, каза че е купил апартамента през 2004 година, а от 2009 г. е станал член на кабинета на Дянков и оттогава го е декларирал. Той каза - готов съм да дам оставка, поискай ми я. 2004 г. е било друго правителство, ако е било нещо нередно да са го били арестували", каза Борисов.

"Порожанов се справя добре с много от задачите, в сектора е спокойно", похвали Борисов земеделския министър.  Той оцени програмата за къщи за гости като добра в нейната цялост. "В много къщи идват туристи, те са за тези китни места, хората ходят и ги посещават. Това, че има хора, които са се възползвали от това, сега тече проверка, всеки, който е нарушил има много ясен закон - връща парите в троен размер", припомни Борисов. Преди няколко дни в интервю премиерът предупреди замесените в имотните скандали да върнат парите, получени по европрограми или да се готвят за конфискация.

На въпрос дали Порожанов се е справял добре с контрола на програмата Борисов каза, че явно земеделският министър е на прицел. "При най-малката нередност аз ще го отстраня. През 2004 г. за апартамента, не е бил в нито една управленска структура. Ако има нарушения по въпроса с къщите за гости, веднага ще му се вземе оставката и с него ще се занимават правоохранителните органи", заяви Борисов.

На въпрос за ареста на Десислава Иванчева и показните арести Борисов каза, че това е един от редките случаи, в които се е случвало да се обади на всички. "Дори най-тежкият престъпник трябва да се уважава, да бяха сложили една шатра и да броят парите там. След като на тази крехка жена и сложат белезници на краката, а до нея вървят двама гиганти от Съдебна охрана е леко неприятно", каза Борисов. Той припомни, че много арестанти оттогава са докарани от чужбина без парадиране.

На въпрос дали има доверие към председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Борисов припомни, че по време на Георги Първанов - единият му съветник  (Борис Велчев) е станал главен прокурор, а другият (Лазар Груев)- председател на ВКС. "КПКОНПИ свърши много работа - 2 млрд. лв. са запорирани, проверката в общината за терасата на апартамента на Георгиев вече е завършила. Ще се съборят тези части, за които няма разрешение", каза Борисов. "Защо не питате за председателя на ВКС", зададе контра въпрос Борисов. "Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура, да си гледа съда, може да гледа криво, но да съди право.  Единият (Пламен Георгиев) е в отпуск, а другият (Лозан Панов) не. Прави ли ви впечатление, че въпросите са само в едната част на везната", попита водещата Борисов.  "Това са два абсолютно идентични случая", категоричен е премиерът.

"Когато Румен Радев беше командващ, с него говорихме за възстановяването на военното училище в Долна Митрополия. Чухме се вчера с него и той е доволен от това, което се прави. Очаквам от него да каже, добре сте се справили", пожела си Борисов. На въпрос дали това е неговият опонент в политиката, Борисов каза, че Радев е първата власт и е държавен глава. "Не може първият да казва, че не е от властта.  Аз го уважавам, надявам се и той да ме уважава", добави премиерът.

"Какви са тези двуличници, първо ми се молят, ти си най-големият, най-готиният, само да бъда посланик, да съм на мекичко", възмути се премиерът по повод кандидатът на Демократична България Стефан Тафров. Тафров беше дълги години български представител в ООН.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.