НачалоАктуално, Кметски избориСергей Станишев: Битка с Елена Йончева на тема корупция е загубена битка за ГЕРБ

Сергей Станишев: Битка с Елена Йончева на тема корупция е загубена битка за ГЕРБ

"Отлично се чувствам, защото тези избори са важни и ще дам всичко от себе си БСП да постигне максимален резултат." Това каза кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев в интервю за Канал 3.

"Аз имам известен опит в правенето на кампании, затова за мен е най-важно да стигнем до хората, да ме чуят, аз да ги чуя, какво ги вълнува и е много сложна задачата да се преведе европейската тематика на това, което касае ежедневието на българина. Затова знаем, че винаги на европейски избори активността е по-ниска, хората смятат, че тези избори са много далечни, те не разбират работата на тези институции. Но всъщност започват да осъзнават според мен все повече българи, че това, което се решава в ЕП и изобщо в ЕС касае нашия живот ежедневно. И един нагледен пример беше това, което се случи около пакета „Макрон“, свързан с българските превозвачи, защото засяга техния живот, техните доходи, техния поминък. И затова водихме такава ожесточена битка, защитавайки българския национален интерес и търсейки различен баланс. Но освен това разбира се кое ги вълнува хората? Ами естествено на първо място доходите, работата им, възможността да изучат децата си и също така да помогнат на своите родители. Това е нормалният стремеж и грижа на всеки един човек. Говоря и за това как Европа може да промени нашия живот тук сега. И социалистите в ЕС тръгваме към тези избори с много амбициозна програма за промени в ЕС. Първо не трябва да допуснем един голям риск за България – Европа на скоростите. Има много сили, които виждат Европа на концентрични кръгове и тогава ние сме неизбежно в периферията", добави Станишев.

"Много е важно ние като държава да се научим да отстояваме интересите си и да намираме съюзници. Аз като човек, който стартира идеята за „Южен поток“ в България и е отстоявал винаги необходимостта от този газопровод мога да кажа, че през 2014 г. нещата бяха докарани дотам той да стартира. Бяха дадени строителните разрешения, бяха преведени парите за строителството от страна на „Газпром“. Не аз съм го спрял, други го спряха, друго правителство. Трябва да се работи, както ви казах, системно. Трябва да се научим да си отстояваме интересите и да си намираме съюзници. И „Южен поток“, и пакетът „Макрон“ и други примери", обясни Станишев.

"ЕНП се срина в Испания, те от сто тридесет и няколко депутати паднаха на 65. Социалистите качиха много, ще Ви кажа защо. Защото те водиха битка за бъдещето. Изобщо политиката, за да бъде интересна на хората, да ги зарежда с енергия, трябва да говори за бъдещето, как ще живеем утре. Социалистите отидоха и предоставиха ясен план за бъдещето, за социални реформи, за увеличаване на доходите на хората, за защита правата на жените и много други конкретни измерения. С това те мобилизираха много голяма подкрепа и в ляво, и в центъра и съм убеден, че следващият премиер ще бъде отново Педро Санчес и ще има достатъчна подкрепа в парламента не само от социалисти", коментира Станишев партиите в Европейския парламент.

"Сега предстои да се обсъжда най-важното – бюджета на ЕП. Ние трябва да отстояваме всички българи да има достатъчно пари за регионално развитие, защото не е тайна в предишния мандат комисията, специално комисарят Йотингер по бюджет и финанси, който е от ЕНП, предложи драстично орязване на парите за кохезия, сиреч сближаване, сиреч за регионална политика, това, което най-много касае българите и България, всяко едно населено място. Ние трябва да се борим парите за тази политика да са достатъчно. Трябва да има цялостна европейска политика, която дава на младото поколение нов шанс. Надявам се тук да намерим общи интереси, в това число и касаещи българската енергетика. Трябва да работим също така заедно, защото в крайна сметка тук опира до нещо, което е надпартийно. С г-н Борисов нямам проблеми. Когато управляващите започнат битка с Елена Йончева на тема корупция, след като от 10 години управлява ГЕРБ и се разпорежда с държавата, това е загубена битка за тях. Познавам достатъчно добре Елена, не вярвам оттук да изскочи нещо, реално погледнато, това е мое убеждение", каза Станишев.

Facebook коментари
Коментари (0)
Вход
Или

Моля проверете вашият имейл за да активирате профила.

Любими
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.